Nyhet

Nå er den tidligere SSD-kjempen OCZ relansert

Ble kjøpt opp av Toshiba.

Den japanske elektronikkgiganten Toshiba melder nå at oppkjøpet av SSD-produsenten OCZ er sluttført. Enn så lenge har de valgt å videreføre merkevaren OCZ, da som en spesialavdeling for SSD-enheter under morselskapet. Navnet på nykomlingen blir OCZ Storage Solutions.

OCZ har vært gjennom mye rart de siste årene, og har opplevd børskurser som har gått både høyt opp og langt ned. På vårparten i fjor stod de i fare for å bli kastet av børsen, etter at det kom frem at det var mange feil i regnskapet. Mot høsten 2013 var det midlertidig klart at toget var gått, og OCZ stod i realiteten mellom to valg: Enten måtte de legge ned, eller de måtte satse på at noen kjøpte dem opp.

Den nye logoen til OCZ.

Toshiba inn som en reddende engel

Løsningen var Toshiba, og de gikk inn med penger og tilgang på minnebrikker. Samtidig fikk de tilgang til OCZ' merkevare og salgskanaler, så vel som selskapets proprietære kontrollere, fastvare og programvare.

Seiichi Mori, visepresident i Toshiba, uttaler at selskapet er svært fornøyd med oppkjøpet, og at det viser hvordan de nå kan være med på et område av markedet som er i stor vekst. Tidligere har Toshiba ikke hatt en spesielt dominerende posisjon i dette markedet.

De fremtidige SSD-ene fra OCZ kommer med andre ord til å benytte seg av minnebrikker fra Toshiba, og ikke minst kontrollere fra selskapet Indilinx, som OCZ kjøpte opp noe tidligere.

OCZ skal også være fornøyde med oppkjøpet. Ralph Schmitt, som er toppsjefen i den nye divisjonen, uttaler at selskapet nå kan konsentrere seg om å lage gode SSD-er, med Toshibas finansielle muskler og ikke minst minnebrikker i ryggen.

Det er mange spennende SSD-er på markedet. Her er våre beste anbefalinger »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
SSD-salget har hatt en eksplosiv vekst
Les også
OCZ slipper ny verstingmodell
Les også
OCZ kjøpes opp av Toshiba
Les også
OCZ bankerott – Toshiba vil kjøpe opp
Les også
Plextor M5 Pro Xtreme SSD 256 GB: Høyteknologisk innmat er ikke nok for denne SSD-en
Les også
Denne SSD-en gir maskinen din ellevill ytelse
annonse