Til hovedinnhold

Girer ned produksjonen av SSD-minne

NAND-produksjonen skal kraftig ned hos både Samsung og Hynix.

En svært sentral del på SSD-er selve minnebrikkene som dataene dine er lagret på. Nå melder kilder i industrien at både Samsung og Hynix skal redusere produksjonen av disse. Totalt sett snakker vi trolig om en reduksjon på rundt 10 prosent. I tillegg har Toshiba tidligere meldt at produksjonen der i gården er ned omtrent 30 prosent.

Skylder på manglende salg

Det kommer nok ikke som noen bombe, men det er sviktende salg på forbrukernivå som får skylden. Hvis ikke produsentene som bruker NAND i produktene sine får solgt produktene vil de selvfølgelig heller ikke kjøpe så mye NAND fra NAND-produsentene.

I tillegg legges det til at en del slike produkter som nettbrett og ultrabooks ikke har blitt dyttet ut på en slik linje som var ventet.

Prisene på blant annet SSD-er har gått kraftig ned i år, faktisk kunne vi tidligere i år notere oss en halvering av prisene. Det som trolig kickstartet dette var flommen i Asia som medførte en vesentlig høyere harddiskpris. Med prisargumentet kraftig svekket var det nok mange som heller satset på SSD og etterspørselen steg dermed. Produsenter som OCZ sparket også igang ekstra fabrikker for å dekke etterspørselen.

Med en nedgang i produksjonen grunnet manglende etterspørsel kan det tyde på at vi har nådd et metningspunkt på SSD-er. Dermed ser prisutviklingen fremover til å følge litt mer normale forhold enn det vi kunne glede oss over tidligere i år.

(Kilde: DigiTimes)

annonse