Til hovedinnhold

Google vil gjøre billettbestilling på Internett enklere

Nå skal det bli enda lettere å bestille flybilletter.

Artem Samokhvalov/Shutterstock.com

I disse tider er det mange nordmenn som bestiller flybilletter for å flykte ned til sydligere strøk mens vinterværet herjer her i nord, og i så måte er Internett et naturlig verktøy.

Det finnes allerede mange ulike Internett-tjenester som gjør bestillingsprosessen enkel og effektiv, men søkegiganten Google er visst blant dem som mener at det kan gjøres enda enklere.

Nytt bestillingssystem

Avisen The Independent kan nå melde at Google har inngått et samarbeid med lavprisflyselskapet Ryanair om å tilby en helt ny løsning som ifølge Ryanair-sjefen Michael O'Leary skal forandre måten man bestiller billetter på for alltid.

Planene er visstnok enda hemmelige, så det foreligger lite informasjon om hva løsningen går ut på i praksis. O'Leary har imidlertid røpet at det dreier seg om et system med både reiserutevalg og prisammenligninger, som tar deg rett til det aktuelle flyselskapet med noen få museklikk.

Det er Google som utvikler og finansierer selve løsningen. Ryanair bidrar kun med verdifulle data, og har heller ikke investert noen penger i det nye konseptet. Det skal altså være snakk om en nøytral tjeneste som dekker en rekke ulike flyselskaper, ikke bare Ryanair.

Den nye bestillingsteknologien skal visstnok bli lansert innen utgangen av mars måned. Siden Google selv ikke har gitt noen flere detaljer, er det bare å vente og se hva resultatet av samarbeidet blir.

Nå satser Google også på 4K: YouTube vil nemlig snart få mer 4K-innhold »

(Kilde: The Independent, via Ubergizmo)

Mer om
annonse