Vil fjerne piratsider fra Google-søk

Men det nekter søkegiganten å gjøre.

Det siste året har Google fjernet over 25 millioner sider fra resultatet i søkemotoren deres. Fellesnevneren hos alle disse sidene var at de inneholdt rettighetsbeskyttet materiale. Men enda Google har vært svært så imøtekomne til film- og platebransjens krav om å utelate rettighetskrenkende innhold fra søkeresultatene, er de ikke fornøyde med samarbeidet.

Fra før har Google tatt steg for å redusere tilgjengeligheten til ulovlig kopiert materiale ved å fjerne pirat-relaterte treff fra sanntidssøket deres, og nedprioritere nettsteder basert på antall blokkeringskrav som mottas fra rettighetshavere.

Google nekter

I følge TorrentFreak, krangler Google og rettighetshaverne nå så busta fyker om søkegiganten skal fjerne alle piratsider fra søkemotoren deres helt. Dette vil i så fall innebære at søk etter sider som «The Pirate Bay» ikke vil inneholde lenker videre til siden.

Grunnen til uenighetene er at rettighetsorganisasjonen RIAA hevder piratnettsteder rangeres høyere enn deres lovlige alternativer i Google-søket. Under et pressemøte avviste styreformann i Google, Eric Schmidt, blankt kravet fra rettighetsorganisasjonene, skriver TorrentFreak.

I følge Schmidt ønsker rettighetsorganisasjoner å endre Internett totalt ved å slette hele nettsider, noe som går imot hva Google står for.

Videre sier han at selskapet er klar over problemstillingene de konfronteres med, og at de stadig gjennomfører tiltak for å redusere piratsider på andre måter enn blokkering.

Vil ikke være Internett-politi

Google mener derimot ikke det er deres oppgave å være «Internett-politi», og henviser rettighetsbeskytterne til rettssystemet.

– Vårt syn på saken er at noen personer tjener penger på ulovelig kopiert innhold. Disse personene burde identifiseres og stilles til ansvar gjennom rettsapparatet, bemerket Schmidt under pressemøtet.

Selv om Schmidt står på sitt og nekter å bøye av for musikk- og filmbransjens blokkeringskrav, er det lite trolig at rettighetshaverne gir seg med det første.

En ny bransjeorganisasjon er under etablering i Norge:
Snart kan The Pirate Bay bli blokkert >>

(Kilder: TorrentFreak, Variety)

Les også
Nå har Google fjernet to millioner Pirate Bay-lenker
Les også
Se USAs liste over de verste pirat-nettstedene
Les også
Google nekter å fjerne lenker til lekket Tarantino-manus
Les også
Google vil gjøre billettbestilling på Internett enklere
Les også
Musikkbransjen klager på Bitcoin-valutaen
Les også
De mest piratkopierte filmene er umulig å kjøpe
Les også
Platebransjen vil blokkere piratsider direkte i nettleseren
Les også
Massiv suksess for «piratnettleseren»
Les også
Filmbransjen prøver å sensurere Pirate Bay-dokumentaren
Les også
Stenging av torrent-sider har økt delingen
Les også
Slik skal piratjegerne ta nordmenn som laster ned
Les også
Nå skal en ny piratjeger-allianse ta norske nettpirater
Les også
Google vil «sulte ut» piratene på nett
Les også
Google advarer om økt nettsensur
Les også
Google sensurerer «thepiratebay»
Les også
Bettina Wulff saksøker Googles autofullfør-tjeneste
annonse