Til hovedinnhold

Dekselet for deg som alltid går tom for strøm

Endelig kommer det et ladedeksel som ikke er dobbelt så tykt som telefonen. Men det koster flesk.

Shotterstock

I gamle dager, da vi var unge, trengte du ikke lade mobilen mer enn én gang i uka, maks to. Riktignok brukte vi ikke telefonen til så mye annet enn å spille Snake, for det var svindyrt å ringe og tekstmeldinger med maks 140 tegn per melding inviterte ikke akkurat til noe større forfatterskap. Skjermene var i tillegg knøttsmå og lyssvake, så det var nok ikke der batteriet gikk.

Så kom smarttelefonene, med store, lyse skjermer og sterke, men strømmkrevende prosessorer. Plutselig må vi lade telefonene daglig, også på de dagene vi knapt bruker dem. Du har ikke ringt noen i dag sier du? Men telefonen har gjort mye likevel, den er jo smart. Bare mens du har den i lomma bruker ørten forskjellige apper stedstjenester så GPS-en surrer konstant, den søker etter WiFi for å gi deg mer nøyaktig posisjon, og hvis du har iPhone så teller den skrittene dine også.

Noen av oss har lært oss å leve med det; vi lader telefonen litt på morgenen, litt på jobben, og litt på kvelden hvis det trengs. Sånn litt nå og da når det passer, slik at vi ikke blir tom for strøm når det ikke passer. Kanskje har vi en hendig nødlader i lomma hvis det trengs. Andre derimot har alltid tilsynelatende alltid flatt batteri, og gjerne når det passer som dårligst, for eksempel på vei hjem fra jobb når man skal finne ut hvem som skal hente barn og hva som trengs til middag.

Et strømdeksel som ikke gjør iPhonen om til en Doro

ThinCharge lover at dekselet skal bli tynnere enn konkurrentene. Foto: ThinCharge

Uansett, nå ser det ut til å komme noe som kan hjelpe litt, iallefall for iPhone-eiere. Endelig et telefondeksel med innebygd batteri som ikke får den slanke, fine iPhonen din til å se ut som noe som fulgte med i Donald.

Dekselet som ganske enkelt og beskrivende heter «ThinCharge» er 12,7 mm tykt og veier omtrent 140 gram. Det vil altså gjøre iPhonen bare litt tykkere, men en god del tyngre, med tanke på at iPhone 6 veier 129 gram allerede.

Foto: ThinCharge

Til gjengjeld lover ThinCharge å doble batterikapasiteten din samtidig som det beskytter telefonen, og du skal kunne lade både telefonen og strømdekselet samtidig. Foreløpig er det bare et konsept som er på finansieringsstadiet, og som med så mye annet for tiden går det i folkefinansiering, på nettstedet Indiegogo.

I skrivende stund har de fått inn 2253 dollar; målet er 50 000. Konseptet ser veldig bra ut, men prisen blir stiv. På Indiegogo oppgir ThinCharge at utsalgsprisen kommer til å ligge på 129 dollar, altså rett under 1000 norske kroner. Det gjenstår uansett å se om den i det hele tatt kommer i produksjon, og om den i så fall blir tilgjengelig i Norge.

Har du ikke tid til å vente å se? Med disse nødbatteriene holder mobilen din koken litt lenger »

annonse