Til hovedinnhold
ArtikkelPowerocks Magic Cube

Dette batteriet bare varer og varer

Liten kube gir mange ladinger.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Hvis du bare har utstyr med Micro-USB-kontakt, klarer du deg med ledningstumpene som stikker ut av selve batteriet.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Diodene viser hvor mye strøm du har igjen, og knappen lar deg skru på ladingen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Det kommer stadig vekk nye nødbatteri, eller «powerbanks», inn i markedet. De fleste av dem er relativt kompakte, og gir én eller to oppladinger av mobilen din. Men, disse batteriene finnes også i ganske store størrelser, og den heftigste modellen fra produsenten Powerocks kan gi mellom tre og seks oppladinger av telefonen din.

Klossen heter Magic Cube, og har en oppgitt størrelse på hele 12 000 milliamperetimer. De så langt største modellene vi har sett, før denne, har ligget mellom 8 000 og 10 000 mAh. Dermed kan denne gi en hel ekstra opplading av telefonen din, hvis den har batteri som rommer rundt 1800-2000 mAh.

Ikke den minste av nødladerne

Det går bort litt strøm både i ladeprosessen og til for eksempel lysene som indikerer lading, så helt presist blir ikke utregningene våre. Regn med minst tre oppladinger, selv for telefoner med store batterier.

Så mye strøm krever et forholdsvis stort batteri, og det gir utslag i både størrelse og vekt, for Magic Cube. Men, den er likevel overraskende kompakt. Den er omtrent ni centimeter i kvadrat, og har en tykkelse på 2,4 centimeter.

Vekten er 318 gram – det føles relativt tungt for en såpass liten sak. Den tilsvarer to relativt store mobiler i vekt, og gjør et greit avtrykk i lommen. Samtidig er størrelsen perfekt til å ha med i en sekk, eller en veske.

Les sniktitten på brenselscellen Nectar

De viktigste kablene er integrert

Du behøver ikke å dra på ekstra kabler om du har Powerocks Magic Cube. Under lokket på ene siden skjuler det seg nemlig to korte kabelstumper som sitter fast i selve klossen – den ene en vanlig USB-plugg til lading av kuben, den andre en Micro-USB-plugg til lading av utstyret du har med deg.

Du som går rundt med en iPhone i lommen må derimot ta med deg litt ekstra. Klossen kommer med en overgang til Apples gamle 30-pins Dock Connector. Hvis du har iPhone 5, eller nyere, må du ta med deg Lightning-kabel selv. Det er nemlig en ekstra kontakt her for utstyr som har egne ladekabler.

Ladestrømmen ut fra Magic Cube er på 2A, noe som betyr at den er like sterk som de sterkeste vanlige laderne du plugger i veggen. Du får altså ladet nettbrettet ditt også fra det gedigne batteriet.

Har du en iPad Mini Retina skal Magic Cube kunne lade den halvannen gang. Med fulladet nettbrett, og powerbank, gir det deg rundt 25 timers brukstid.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Bruk iPad Mini i 25 timer

En iPad Mini av nyeste generasjon har et batteri på 6471 mAh. Dermed burde du kunne lade det lille nettbrettet iallfall halvannen gang, før Magic Cube mister magien, og må lades selv.

Med en oppgitt batteritid på rundt ti timers bruk per lading, kan du altså få med deg hele 25 timers bruk av Apples minste nettbrett om du også tar med deg en Magic Cube.

En hendig knapp på siden av klossen lar deg skru av eller på ladingen, og et kort trykk viser deg hvor mye strøm du har igjen med fire LED-lys.

Powerocks Magic Cube koster rundt 700 kroner i norske nettbutikker, og kan være et lurt valg på lange reiser, eller til å ta med på en hytte uten strøm.

Les om flere spennende dingser på samlesiden vår »

annonse