Hackere skremmer med sex-lekkasjer

Tjenesten Ashley Madison kobler gifte som vil være utro. Nå skjelver brukerne i buksene.

E-postadresser, kredittkorttransaksjoner og profiler med seksuelle fantasier knyttet til datingtjenestene Ashley Madison og Established Men, ligger angivelig fritt tilgjengelig på Internettets mørke undergrunnsdel (Tek Ekstra).

Hackerne, som kaller seg Impact Team, har tidligere truet med å legge ut denne informasjonen dersom ikke Avid Life Media, selv la ned de to tjenestene som selskapet står bak.

Skjermdump.

Kaller tjenesten en svindel

Hackerne gir uttrykk for at de mener hele tjenesten er svindel, og at så mye som 95 prosent av brukerne er menn som mest sannsynlig aldri får det sidespranget som har lokket dem til nettstedet.

At informasjonen er lagt ut på det såkalte «dark web», betyr at du ikke får tilgang til filene med en vanlig nettleser, men må bruke tjenester som Tor for å få tilgang til serverne der de nesten 10 GB-ene med data skal ligge.

Hevder lekkasjen er en bløff

Men det finnes de som hevder at hele lekkasjesaken er en bløff. Nettsiden Crebs on Security siterer Raja Bathia, som tidligere var sikkerhetsansvarlig i Ashley Madison. Bathia sier han, og andre eksperter han samarbeider med, ikke har funnet noen tegn på at lekkasjen er reell. Han viser blant annet til at hackerne hevder de har fått tilgang til informasjon om kredittkorttransaksjoner. Dette er informasjon som ikke lagres hos Asley Madison, og følgelig heller ikke kan komme på avveie.

Avdekker mange liksomlekkasjer hver dag

Ifølge Bathia avdekker de mellom 30 og 80 slike angivelige lekkasjer hver dag, men at de aller fleste er falske og bare har til hensikt å tiltrekke seg oppmerksomhet.

Det finnes antakelig en og annen elskovssyk ektemake der ute som nå krysser fingrene for at Bathia har rett.

Lekkasjene likevel reelle

Det kan imidlertid se ut til at dette håpet brister. I løpet av dagen er det kommet flere meldinger om innholdet i lekkasjen, og Crebs er ikke lenger like skeptisk til opplysningene. Blant annet skal flere av dem som har fått profilene sine blottlagt ha bekreftet at de stammer fra datingtjenesten.

Crebs har oppdatert sin artikkel, og hevder alt tyder på at lekkasjen er ekte.

Det finnes mye rart i Internettets undergrunn:
Her diskuteres Facebook-hacking, svindel og konspirasjoner » (Tek Ekstra)

Les også
Tor skal lansere sin egen spionsikre meldingstjeneste
Les også
Utro-nettsted ble hacket – utlover nå saftig dusør for å få fakket hackerne
Les også
Slik virker «nye Snapchat»: Denne Snapchat-utfordreren vil la andre være deg
Les også
Russland skal ha hacket seg inn i Pentagon
Les også
Kjent utro-nettsted hacket
Les også
Kan være historiens største cyberraid
annonse