Til hovedinnhold

Kjent utro-nettsted hacket

37 millioner brukere av nettstedet Ashley Madison kan bli avslørt.

Ashley Madison er navnet på det kontroversielle datingnettstedet som retter seg spesifikt mot mennesker som allerede er i et forpliktende forhold. Nettstedet har millioner av brukere over hele verden, og finnes også i norsk versjon. Nå ser det ut til at brukerne har grunn til å være nervøse.

Som blant andre The Telegraph melder brøt nemlig hackere seg nylig inn på serverne til Ashley Madison, hvor de skal ha fått tak i hele nettstedets eiendom, inkludert identiteten til samtlige av de 37,5 millioner brukerne.

Truer med å publisere alt

Hackerne, som kaller seg «The Impact Team», skal ha publisert en melding på nettet hvor de krever at det omdiskuterte nettstedet tas ned på permanent basis, med trussel om å publisere identiteten til brukerne og annen sensitiv informasjon om dette ikke skjer.

Hackerne skal allerede ha publisert et lite utvalg sensitive data på nettet, men planlegger ifølge sikkerhetsnettstedet KrebsonSecurity å publisere nye opplysninger for hver dag som går uten at nettstedet tas ned. Det er uvisst hvor mye som er blitt offentliggjort hittil.

Informasjonen som «The Impact Team» hevder å ha fått tak i omfatter både ekte navn og adresser til brukerne, fortrolige samtaler med blant annet beskrivelser av seksuelle fantasier, nakenbilder, kredittkort-transaksjoner og også opplysninger om ansatte ved nettstedet.

Selskapet som eier Ashley Madison, Avid Life Media, har bekreftet innbruddet i en egen pressemelding.

Har ennå ikke kartlagt omfanget

– Vi ble nylig klar over et uautorisert forsøk på å få tilgang til våre systemer. Vi startet umiddelbart en grundig etterforskning som involverer ledende sikkerhetseksperter for å finne ut hvordan hendelsen fant sted, hva som har skjedd og hvor stort omfanget er, skriver Avid Life Media i pressemeldingen.

Selskapet sier de nå har klart å sikre serverne sine og stengt de uautoriserte tilgangspunktene. Avid Life Media bedyrer at de tar sikkerheten til brukerne dypt alvorlig, men at de omfattende sikkerhetstiltakene altså ikke klarte å avverge angrepet i dette tilfellet.

I meldingen som hackerne publiserte beskyldes Avid Life Media for øvrig for å lyve til kundene sine når det gjelder slettingen av informasjon. Ashley Madison annonserer angivelig med at brukerne kan slette alle opplysningene om seg selv, men ifølge hackerne forsvinner ikke den sensitive informasjonen fra serverne ved å bruke slettefunksjonen.

Her er et annet ferskt hacker-offer: Medieserveren Plex ble frastjålet brukerinformasjon av hacker »

annonse