Utro-nettsted ble hacket – utlover nå saftig dusør for å få fakket hackerne

Og hackingen av nettstedet Ashley Madison skal ha ført til utpressing og selvmord.

I juli kunne vi melde at datingsnettstedet Ashley Madison, som retter seg mot folk som allerede er i parforhold, hadde blitt hacket med en påfølgende lekkasje av millioner av brukere av siden. Nå lover nettstedet en saftig dusør til dem som hjelper til med å fakke de ansvarlige. Det melder The Independent.

Nærmere bestemt er det eieren av Ashley Madison, Avid Life Media, som utlover dusøren. Selskapet blar opp intet mindre enn 500 000 kanadiske dollar, over 3 millioner kroner, for å få fatt i hackerne.

– Største lekkasjen i verden

Dusøren ble kunngjort av representanter for politiet på en pressekonferanse i den kanadiske byen Toronto nylig, og vil bli utbetalt til dem som kan bidra med informasjon som fører til identifisering, arrestasjon og siktelse av den eller de som var ansvarlige for lekkasjen av Ashley Madisons database.

Dette var meldingen fra hackerne om at Avid Life Media ikke hadde oppfylt kravet fra hackerne, noe som førte til at opplysningene om brukerne ble lekket. Foto: Skjermdump

Kanadisk politi samarbeider med amerikansk etterretning i etterforskningen av hacker-angrepet mot nettstedet, som politiet anser som svært alvorlig.

– Dette er en av de største datalekkasjene i verden, og er veldig unik på den måten at den eksponerer personlige opplysninger om flere titalls millioner mennesker, sa politiinspektør hos Toronto-politiet Bryce Evans under pressekonferansen.

Skal ha ført til utpressing og selvmord

Politiet har satt opp en egen Twitter-konto i forbindelse med saken, som folk kan bruke til å komme med tips, og som også kan benyttes av dem som mener de er blitt rammet av den store lekkasjen.

Ifølge det kanadiske politiet skal lekkasjen for øvrig ha forårsaket andre kriminelle handlinger fra folk som hevder å sitte på den lekkede informasjonen. The Independent meldte i en annen artikkel at politiet blant annet etterforsker tilfeller av utpressing.

En annen alvorlig konsekvens som lekkasjen ifølge politiet har fått er at to personer angivelig skal ha begått selvmord som en følge av å ha blitt avslørt av lekkasjen. Dette skal imidlertid ikke være bekreftet.

Hackere er stadig på ferde: Nå skal Russland angivelig ha hacket seg inn på Pentagon-servere i USA »

(Via Engadget)

Les også
Manipulerer telefonnummere for å lure deg trill rundt
Les også
Hackere skremmer med sex-lekkasjer
Les også
Kjent utro-nettsted hacket
annonse