Til hovedinnhold

Russland skal ha hacket seg inn i Pentagon

Massivt hackerangrep lammet store deler av det amerikanske forsvarsdepartementet.

Bygningen kjent som «Pentagon», hovedkvarteret til det massive amerikanske forsvaret, er et yndet mål for hackere, men det er stund siden vi ssit hørte om et angrep. Nå meldes det imidlertid om et alvorlig hackerangrep mot den kjente bygningen.

Blant andre NBC News og avisen The Telegraph rapporterer at Pentagon har blitt utsatt for et «sofistikert» angrep mot sine systemer, og ikke fra hvem som helst. Det er nemlig Russland som er den hovedmistenkte.

Rettet seg mot militært rådgivningsorgan

Det skal være e-postsystemet til Den militære sjefsnemden (Joint Chiefs of Staff) som var hovedmålet til hackerne. Dette er et råd som består av de øverste militære embetsmenn og som fungerer som den amerikanske presidentens militære rådgivere.

Angrepet fant sted rundt den 25. juli, men ble altså ikke offentliggjort før nylig. Hele 4000 ansatte som jobber for Den militære sjefsnemden skal være rammet av angrepet.

Alle de tekniske detaljene foreligger ennå ikke, men hackerne skal først ha brutt seg inn via «phishing»-metoden, og deretter benyttet seg av en form for automatisert system som samlet inn store mengder data på kort tid, og distribuerte denne til krypterte kontoer på sosiale medier.

Mener russiske myndigheter kan stå bak

Angrepet skal altså ha blitt sporet til Russland, og de amerikanske etterforskerne sier det er svært sannsynlig at det er statlige myndigheter som står bak med tanke på hvor sofistikert angrepet var. Dette er imidlertid ikke blitt offisielt bekreftet.

Ifølge amerikanske myndigheter skal ingen hemmeligstemplet informasjon ha kommet på avveie i angrepet. Likevel tar de ingen sjanser, og har for øyeblikket stengt det aktuelle nettverket mens etterforskningen pågår. Etterforskerne ser også etter eventuelle sårbarheter i andre deler av datasystemene.

Det er for øvrig uvisst hvilke eventuelle diplomatiske konsekvenser det kan få dersom det viser seg at det faktisk er russiske myndigheter som står bak.

Hackere tar aldri ferie: 37 millioner brukere av «utro-nettstedet» Ashley Madison kan bli avslørt etter hacking »

Les også
Manipulerer telefonnummere for å lure deg trill rundt
Les også
Hackere skremmer med sex-lekkasjer
Les også
Kjent utro-nettsted hacket
Les også
Kina mistenkes for massivt hackerangrep mot USA
Les også
Russerne vil skyte ned droner med radiobølger
Les også
Kjent sikkerhetsselskap utsatt for superavansert hackerangrep
annonse