Tek.no

Test Huawei P8

P8 har funksjoner du ikke har sett før

Huawei har utviklet sin egen teknologi for å gi flaggskipet P8 det lille ekstra.

Espen Irwing Swang, Tek.no
Espen Irwing Swang
23 Apr 2015 10:00

Introduksjon

Huaweis nye flaggskip heter Huawei P8. Allerede fra du pakker opp esken ser du at Huawei har lagt vekt på å skape et elegant produkt. Telefonen er utformet i ett stykke metall, slik at ramme og bakside går i ett. Rammen er imidlertid delt i tre, slik at et lite felt øverst og nederst på telefonen fungerer som antenner.

Helt nye funksjoner

Det er alltid spennende når Huawei lanserer en ny telefon. De siste par årene har de nemlig hevet kvaliteten på produktene betydelig, samtidig som de har klart å levere tilsvarende produkter til lavere pris enn konkurrentene. Forrige modell, Ascend P7, kom også godt ut av det da vi testet den.

Nå har Huawei droppet Ascend-navnet. I tillegg har P8 fått noen nye funksjoner, nærmere bestemt knokefunksjon, lysmaling og 13-megapiksler firefargesensor (RGBW). Hva dette er og hvordan det virker kommer vi tilbake til.

Minimalistisk design

Designen er minimalistisk. Telefonen er frest ut av ett stykke metall. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Metallet bak og på siden av telefonen er matt, med en mikrostruktur som gjør at telefonen ligger godt i hånden. Kanten på rammen er slipt, slik at metallet her er helt blankt. Det er ikke så originalt, men bidrar til å gjøre telefonen mer elegant.

Designen er ellers minimalistisk. P8 har ingen taster på fronten, kameraet stikker ikke ut, og produktnavnet er ikke trykket på fronten av telefonen, slik det var på P7. En liten Huawei-logo er synlig bak på telefonen.

I bunnen av telefonen sitter en microUSB-kontakt, som også har vertsfunksjon (USB OTG). Det betyr at du kan koble til eksterne disker, tastatur eller andre enheter som støttes.

P8 er selskapets nye toppmodell, og Huawei har utviklet egen teknologi for å gi telefonen sin unike egenskaper.

Huawei P8 16GB
9
Imponerende
Anbefalt

Huawei P8 16GB

sitat"En elegant toppmobil til lavere pris."
 • Krysse av
  God byggekvalitet
 • Krysse av
  Meget bra kamera
 • Krysse av
  Rask maskinvare
 • Krysse av
  Kraftige høyttalere
 • Krysse av
  God signalkvalitet
 • Krysse av
  Mange tilpasningsmuligheter
 • Krysse av
  Fornuftig pris
 • Bytt
  Bare 16 GB minne
 • Bytt
  Ikke sikret mot vann