Til hovedinnhold

Disse bildene viser en "ny iPhone"

Er det denne Apple viser frem til høsten?

At det kommer nye iPhone-rykter hvert år er sikkert som banken. Selv om det har skjedd er det ikke vanlig at vi får se hele telefonen før den lanseres. Derfor bør du altså ha en klype salt på lager når du ser på disse bildene av det som skal være en fullt fungerende iPhone 5.

Det er strengt tatt to telefoner vi ser på bildene. En ting som kan være et holdepunkt i forhold til ektheten av bildene er at telefonene faktisk ser litt slitte ut. Vanligvis får vi enten se klokkerene 3D-bilder som kommer rett fra programvaren til en eller annen designer, eller så er det lavoppløste og tåkete bilder som slett ikke viser detaljer.

Disse bildene er detaljerte, og telefonene har skjønnhetsfeil – uten at det automatisk gjør dem ekte. Vi kunne for eksempel tenkt oss å se telefonene fra litt andre vinkler.

Kjører iOS 5

Det ser til å være iOS 5 som kjører på dem ettersom det ikke har det nye kartikonet med ruteanvisning på.

Dette ryktet ser ut til å bekrefte tidligere påstander om den neste iPhone-utgaven. Det hevdes nemlig at telefonene på bildet har en fire tommer stor skjerm – og større skjerm er et av ryktene som har gått i forkant av de to siste iPhone-lanseringene.

Les også: Apple har lansert iOS 6

Den gamle bunnpluggen er borte

På bildene ser vi også det som kan være en ny og mer kompakt krybbekontakt. I det siste har nemlig ryktene om at Apple forlater sin gamle "dock connector" gått som varmt hvetebrød på internett.

Det er selvfølgelig også mulig at dette er en rimelig kopivariant som har Micro-USB i bunnen. Det er nemlig ikke helt godt å se hvordan selve tilkoblingen er utformet – bare at inngangen er smalere enn dagens.

Ny type blits?

Nettstedet phonearena.com påpeker dessuten at LED-blitsen på baksiden av telefonen ser ut som om den har mange elementer. Dette skal stemme overens med en patent Apple fikk godkjent for en stund siden, der de foreslår å regulere mengden lys som brukes under fotografering.

Regulering av lysmengden fra mange enkeltpunkter skal gi bedre og jevnere belyste fotografier.

Les testen av dagens iPhone 4S eller konkurrenten Samsung Galaxy S III

(Kilde: appleinsider.com via phonearena.com)

annonse