Til hovedinnhold

Sony slipper to nye billigtelefoner

Xperia-modeller med dobbelt SIM-kort og bedre Facebook-støtte.

Sony

I løpet av det halve året som har gått siden Sony kjøpte ut svenskene i Ericsson har de rukket å lansere seks Xperia-telefoner. Nå kommer to til, og blant dem er den første Xperia-telefonen med støtte for to samtidige SIM-kort.

Ingen av de to telefonene fikk noen enorm lansering, men de har i stedet blitt markedsført gjennom en nedtelling på internett og på videonettstedet Youtube.

Sony Xperia miro

Størrelse: 11,3 x 5,94 x 0,99 cm
Vekt: 110 gram
Skjerm: 3,5 tommer, 320 x 480 piksler, TFT, kapasitiv trykkskjerm
Operativsystem: Android 4.0
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA (super-3G) inntil 7,2 Mbps, Wi-Fi
Kamera: 5 megapiksler
Maskinvare: Qualcomm MSM7225A, 512 MB RAM
Minnekort: 4 GB intern lagring, støtter Micro-SD inntil 32 GB
Teknologi: Bluetooth A2DP, USB, Wi-Fi, AGPS
Batteri: 1500 mAh
Forventet pris ved lansering: Ukjent
Tilgjengelig i Norge: Ukjent

Xperia miro

I dag er det helt vanlig å støte på Facebook-funksjoner i menysystemene på smarttelefoner. Sony miro skal ta denne integrasjonen til nye høyder. For anledningen har Sony døpt menysystemet sitt "Xperia with Facebook".

Foreløpig har ikke produsenten vist nøyaktig hvordan disse funksjonene skal fungere. I listen over høydepunkter står det likevel at Xperia miro skal ha ulike lysvisninger for beskjeder og hendelser. Disse lysvisningene skal kunne tilpasses av brukeren.

Telefonen ser ellers ut til å bli orientert mot den prisbevisste telefonkjøperen. Her er det en enkeltkjernet prosessor på 800 MHz som driver den nyeste utgaven av Android, altså versjon 4.0 med Sonys tilpasninger oppå.

Et kamera med fem megapikslers oppløsniong og LED-blits skjuler seg på baksiden.

Ifølge markedsføringsbildene har Xperia miro ekstra stort batteri som skal sørge for lang tale- og hviletid. I realiteten dreier det seg om et helt ordinært batteri på 1500 mAh – mer eller mindre standard størrelse altså. Skjermen er 3,5 tommer stor, og dermed er den altså mindre enn mange Android-telefoner, men på størrelse med mange av de rimeligste modellene.

Sony Xperia tipo

Størrelse: 10,3 x 5,7 x 1,3 cm
Vekt: 99,4 gram
Skjerm: 3,2 tommer, 320 x 480 piksler, TFT, kapasitiv trykkskjerm
Operativsystem: Android 4.0
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA (super-3G) inntil 21 Mbps, Wi-Fi
Kamera: 5 megapiksler
Maskinvare: Nvidia Tegra 2, To kjerner @ 1 GHz, Nvidia Icera 450, Nvidia Geforce GPU
Minnekort: 4 GB intern lagring, støtter Micro-SD inntil 32 GB
Teknologi: Bluetooth A2DP, USB, Wi-Fi, AGPS
Batteri: Ukjent
Forventet pris ved lansering: Under 2300 kroner
Tilgjengelig i Norge: 2. kvartal

Skjermen er derimot skuffende lavoppløst, med skarve 480 x 320 piksler. Vi vet foreløpig ikke om Sony har tenkt å utstyre telefonen med Bravia-eller White Magic-teknologiene som vi liker så godt – det virker usannsynlig med tanke på det lave utstyrsnivået i resten av telefonen.

Uansett har Sony gang på gang vist at de får til å lage gode og rimelige Android-telefoner, så vi ser ikke bort fra at også denne kan bli en vinner hvis prisen er god nok.

Xperia tipo og tipo dual

Xperia tipo er den andre nye modellen Sony lanserer i disse dager. Telefonen ser ut til å være en enda tydeligere budsjettsatsing enn Xperia miro, med omtrent samme maskinvare og mindre skjerm på 3,2 tommer.

Også her er det Android 4 Ice Cream Sandwich som kjører, men ut fra informasjonen som så langt har kommet er det uklart om Facebook-integrasjonen går like dypt i dette menysystemet som i det på Xperia miro.

Telefonen kommer i to ulike utgaver – én utgave for ett enkelt SIM-kort, og en utgave som har plass til to samtidig. Xperia tipo dual har en knapp på siden av dekselet som du bruker til å velge SIM-kort før du ringer.

Vi vet foreløpig ikke helt om byttet mellom SIM-kort betyr at kun ett av dem er aktivt for å motta samtaler, eller om knappen bare påvirker ringing ut fra telefonen. Det fins flere telefoner som har to aktive SIM-kort samtidig, og kan motta samtaler på begge til enhver tid.

Ellers er det også her snak om et batteri på 1500 mAh, et kamera med oppløsning på 3,2 megapikslers oppløsning og støtte for minnekort av typen Micro SD.

(Kilder: slashgear.com, xperiablog.net, sonymobile.com NB! direktelenke til PDF)

annonse