Til hovedinnhold

Ikke iPad Pro, men iPad Plus

Nye rykter om- og bilder av Apples «proffe» iPad.

Det har gått rykter en stund om at Apples neste iPad blir en stor «proff»-utgave med 12,9-tommers skjerm og skjermpenn som valgfritt tilbehør, men utover det har det vært lite informasjon, selv på ryktebørsen.

Nå kan nettstedet Gizmochina melde om enda flere nye rykter og bilder som de har plukket opp fra en post på Weibo, en nett-tjeneste som etter det vi forstår er en slags kinesisk versjon av Twitter.

Nettbrettet skal få navnet iPad Plus og ikke iPad Pro, slik ryktene tidligere har villet hatt det til. Navnedelen «Pro» har pleid å skille Apples sterkeste bærbare datamaskiner fra de «vanlige» forbrukermodellene, mens «Plus» kom sammen med iPhone 6 for å skille den store 6-tommeren fra den mindre 4,7-tommeren. Det er ikke usannsynlig at Apple går for «Plus» til iPaden siden den rent produktmessig er nærmere beslektet iPhone enn MacBook.

Skisse av iPad Plus? (Foto via Gizmochina)

Skjermen på det nye nettbrettet skal være 12,9-tommer med en oppløsning på 2K, uten at dette spesifiseres nærmere. Posten vil videre ha det til at tykkelsen på nettbrettet blir 7 millimeter og at vektnålen skal stoppe litt før 700 gram. Større skjerm gir større kasse, og plass til større batteri. Kapasiteten skal være på 11 000 mAh, men hvor mye det vil gi i ren brukstid kommer an på iPadens strømforbruk. Apple har pleid å sikte på 10 timers brukstid på sine andre iPader, så det er sannsynlig at det vil ligge rundt der for også denne.

Ingen av disse ryktene er mer spesielle enn at hvem som helst kunne gjettet det, men som vi tidligere har vært inn på er det ikke utenkelig at Apple går for en større iPad siden større og større telefoner har spist seg inn på nettbrett-markedet.

Ryktene vil også ha det til at de kommer med en MacBook Air, omtrent på samme størrelse som den nye iPaden»

Les også
– Så høy blir skjermoppløsningen til iPad Pro
Les også
Flere detaljer om den kommende kjempe-iPad-en har dukket opp
Les også
12,9-tommers iPad utsatt til høsten
Les også
Denne appen lar deg bruke iPad-en som «tegnebrett» til Mac-en
Les også
Hva er det disse mystiske Apple-bilene driver med?
Les også
Dette kan være Samsung Galaxy S6 i to ulike versjoner
Les også
Ny MacBook Air skal være i produksjon
Les også
Snowden: –iPhone har hemmelig spionprogramvare
Les også
– iPad Pro vil få skjermpenn
annonse