Til hovedinnhold

– iPad Pro vil få skjermpenn

Nye rykter om Apples nettbrett.

I november kunne vi melde om at det ryktes at en større iPad er i anmarsj, men det er usikkerhet rundt skjermstørrelsen. iPaden det går rykter om blir omtalt som «iPad Pro», og det har vært spekulert i både en 11,4-, 12,2- og 12,9-tommers skjerm.

Nå melder nettstedet Appleinsider at Apple kommer til å lansere en egen skjermpenn sammen med det nye nettbrettet. Informasjonen har Appleinsider fått i en rapport fra Ming-Chi Kuo, analytiker for KGI Securities, som i følge nettstedet skal ha et ganske pålitelig «track record» når det kommer til å forutse Apples fremtidige produkter.

Kou antar at skjermpennen blir et valgfritt tilbehør, og at iPaden skal fungere helt fint uten.

– Med tanke på den høye produksjonsprisen kan høye utsalgspriser skremme kunder vekk fra 12,9-tommeren hvis skjermpennen følger med, skriver Kuo i rapporten. De forventer derfor at pennen ikke vil følge med iPaden, iallefall til Apple har sett an mottakelsen.

Bilde fra Apples patentsøkad. Foto via: Appleinsider

Kou tror heller ikke den første skjermpennen kommer med for mange sensorer og målere, som for eksempel gyroskop og akselerometer, men at det vil legges til etter hvert.

Bilde fra Apples patentsøkad. Foto via: Appleinsider

– Et gyroskop og akselerometer i skjermpennen vil kunne gi brukeren muligheten til å ikke bare skrive rett på displayet, men også på andre overflater eller i løse luften, skriver Kou.

– Dette vil være fantastiske funksjoner for en skjermpenn, men vi tror ikke den nødvendige programvaren og maskinvaren for at skjermpennen kan brukes i tre dimensjoner er klar enda, skriver han videre i rapporten.

Siden større og større telefoner har spist seg inn på nettbrett-markedet virker det troverdig at Apple øker størrelsen på iPaden, og en skjermpenn ville være et logisk hjelpemiddel til et så stort nettbrett. Men uten gyroskop og akselerometer høres det ikke ut som den det snakkes om her har så mye mer å by på enn andre modeller som allerede eksisterer.

Det finnes allerede flere måter gjøre iPaden om til et tegnebrett (Ekstra) »

annonse