Dette kan være Samsung Galaxy S6 i to ulike versjoner

Flere datagenererte bilder og tegninger har lekket ut.

Den 1. mars har Samsung invitert til sitt såkalte Unpacked-arrangement under Mobile World Congress i Barcelona, hvor de etter alt å dømme kommer til å lansere sin neste toppmodell: Samsung Galaxy S6. Det går også rykter om at de vil lansere en variant av S6 som ligner på Galaxy Note Edge, men hvor skjermen vil gå ned langs begge skjermkantene på telefonen i stedet for bare den ene.

Nylig dukket det opp tegninger som viser det som skal være den vanlige Galaxy S6-modellen (uten skjerm langs kantene). Tegningene har detaljerte mål, og hvis de stemmer vil den nye telefonen bli 6,91 millimeter tykk – ikke 7,2 mm, som tidligere antatt. Det skriver GSM Arena. Det er ganske nøyaktig samme tykkelse som Apples iPhone 6, og det skal være bruken av metall som byggemateriale som skal ha gjort det mulig å gjøre telefonen såpass tynn.

Tegningene viser også at telefonen vil ha et kamera som stikker noe ut bak telefonen. Ifølge GSM Arena vil telefonen få en 5-tommers Super AMOLED-skjerm med QHD-oppløsning – altså 1440 x 2560 punkter. Kameraet skal være på 20 megapiksler, og telefonen vil benytte Samsungs egen Exynos 7420-systembrikke med åtte prosessorkjerner og 3 GB RAM.

Er det slik den kommer til å se ut?

Kort tid etter at tegningene dukket opp, fikk GSM Arena også tilgang på datagenererte «bilder» av den nye telefonen. Bildene er laget av Verus, som er en av de største produsentene av mobildeksler i Sør-Korea. Ifølge Verus er bildene basert på de faktiske målene til telefonen, og dermed kan de være ganske nær hvordan telefonen faktisk kommer til å se ut.

Cnet Korea har også fått tak i bilder av Samsung Galaxy S6 og en variant av S6 som visstnok skal få navnet Galaxy Edge. Du kan se bildet helt øverst i denne artikkelen. Sistnevnte er den modellen hvor skjermen går ned langs begge kanter av telefonen.

Bildet, som viser fem varianter av S6, skal stamme fra en Sør-Koreansk elektronikkdistributør. Men to av telefonene på bildet er utstyrt med et deksel som også stammer fra dekselprodusenten Verus. Den første telefonen på bildet ser ut til å være en standard S6, så er det to telefoner med Verus-deksel, mens de to telefonene lengst til høyre kan være Galaxy Edge.

I Samsungs invitasjon til lanseringen vises konturene av det som kan se ut som kanten på dagens Galaxy Note Edge-modell, noe som styrker teorien om at det vil komme en Edge-inspirert utgave av Galaxy S6.

Tek.no vil være tilstede på lanseringen i Barcelona, og bringe deg nyheter og sniktitter på de nye modellene. Inntil da kan du sette opp et prisvarsel på Samsung Galaxy S6 og få beskjed straks den kommer i butikkene »

Konkurrentene Sony og HTC kommer også med nye mobiler: Slik kan de nye toppmodellene bli »

Også Apple har nye og spennende ting på gang:
Ikke iPad Pro, men iPad Plus »

Les også
Nye bilder «avslører» Galaxy S6
Les også
Samsung Galaxy S6 Edge dukket opp i ytelsestest
Les også
Disse produsentene satser på Qualcomms toppbrikke
Les også
– Galaxy S6 får to buede kanter
Les også
Ikke iPad Pro, men iPad Plus
Les også
Slik kan de nye topptelefonene bli
Les også
Hevder Samsung legger helt om: – Galaxy S6 kommer i metall
annonse