Til hovedinnhold

Denne appen lar deg bruke iPad-en som «tegnebrett» til Mac-en

Kjekt verktøy for dem som jobber med grafikk.

Dersom du er innehaver av både iMac og iPad og samtidig driver med tegning og grafikk har det nå dukket opp en ny applikasjon som antakelig kan være til stor nytte. Applikasjonen heter «Astropad» og er en app som lar deg bruke iPad-en som tegnebrett-tilbehør til Mac-en.

Appen er utviklet av en gruppe tidligere Apple-ansatte og fungerer ved at den speiler arbeidet du holder på med på Mac-en til iPad-en i sanntid. Hensikten er å tilby forbrukere en langt bedre løsning enn andre tegnematte-konsepter som allerede finnes på markedet.

Foto: Astropad

Lav responstid

Astropad skal fungere med alle programmer som du måtte bruke på Mac-en, for eksempel Photoshop, og lar deg altså tegne med en stylus eller fingeren på iPad-en. Du kan også bruke berøringsfunksjonaliteten på iPad-en til å blant annet zoome inn og ut i Mac-programmet.

Det som kanskje er mest verdt å merke seg med Astropad er at utviklerne har laget en helt ny trådløsteknologi for appen, kalt «Liquid». Denne skal blant annet ha mye lavere responstid enn Apples eksisterende AirPlay-løsning. Utviklerne oppgir responstiden til kun 12 millisekunder, hvor AirPlay skal ha en toppytelse på 32 millisekunder.

Ganske dyr

Dette skal gjøre at bildet på Mac-en representerer bildet på iPad-en i så godt som perfekt sanntid, og i tillegg skal Liquid-teknologien sørge for helt presis fargegjengivelse slik at bildet som du ser på iPad-en er akkurat det samme som du ser på Mac-en.

Astropad er kun tilgjengelig via produktsiden, og koster 50 dollar, altså cirka 375 kroner. Den er med andre ord en god del dyrere enn de fleste andre, tilsvarende produkter, men om den fungerer så godt som utviklerne sier er det jo ikke umulig at den er verdt prisen.

Mer informasjon finner du på hjemmesiden, og en demonstrasjonsvideo av appen kan du se under.

Nå vil Apple trolig kaste seg på VR-bølgen: Selskapet har patent på VR-briller osm kan brukes sammen med iPhone »

(Via GigaOM)

annonse