Nyhet

Flere detaljer om den kommende kjempe-iPad-en har dukket opp

Anonyme kilder forteller mer om «iPad Pro».

Det har gått rykter om en ny og større «proff-utgave» av Apples iPad-nettbrett en god stund allerede, og nye opplysninger pipler opp til overflaten med ujevne mellomrom. Nå bringer nettstedet 9to5mac atter nye, ubekreftet informasjon om det angivelig kommende nettbrettet.

Nettstedet har vært i kontakt med anonyme kilder som skal være «godt informert» om Apples planer. Ifølge disse kildene skal Apple ha to 12-tommers iPad-modeller på gang, med kodenavnene «J98» og «J99». Selskapet skal allerede være i gang med testing av prototypene av kjempenettbrettene.

Kan få «dual-app»-modus

Designmessig skal modellene være svært like det eksisterende nettbrettet iPad Air 2, altså med unntak av størrelsen. Utover dette vil de nye iPad-ene trolig lanseres med en såkalt «dual-app»-modus. Denne modusen fungerer ved å splitte skjermen i flere deler, slik at man enten kan kjøre to ulike apper side-om-side, eller få opp flere visninger av den samme appen.

Den nye iPad Pro-modellen skal visstnok få samme ytre design som iPad Air 2, her avbildet. Foto: Apple

Denne side-om-side-funksjonaliteten skal Apple opprinnelig ha planlagt å lansere til iOS 8 i fjor, men trakk den igjen fordi den ble ansett som for uferdig på det tidspunktet. Kildene som 9to5mac har snakket med sier at Apple nå utvikler funksjonen for en større, 12-tommers iPad.

Andre kilder skal imidlertid ha sagt at Apple planlegger å vise frem funksjonen vil bli på eksisterende iPad-modeller med det neste operativsystemet iOS 9, så her er opplysningene altså litt sprikende.

Blant andre rykter om «iPad Pro» er at Apple planlegger å redesigne flere av kjernefunksjonene- og appene for å gjøre den mer presentable på større skjerm, for eksempel stemmeassistenten Siri og varslingssenteret. I tillegg skal det nye nettbrettet ha støtte for flere brukere, noe Apple også skal ha planlagt å lansere med iOS 9 til høsten, men som ifølge kildene skal ha blitt trukket.

Får trolig ny skjermteknologi

Av rykter vi har meldt om tidligere skal iPad Pro ellers få en tykkelse på 7 millimeter, en vekt på under 700 gram og et batteri på 11 000 milliamperetimer. Tidligere denne måneden dukket det dessuten opp rykter om at Apple jakter etter ny skjermteknologi til den nye iPad-en, nærmere bestemt den såkalte AgNW-teknologien, som innebærer at berøringssensoren består av ekstremt tynne sølvtråder.

På grunn av dette skal det nye nettbrettet ha blitt utsatt. Nettstedet TechCrunch har samtidig spekulert i at utsettelsen kan skyldes at Apple ønsker å satse på den såkalte «Force Touch»-løsningen til sin nye 12-tommer. Dette er samme teknologi som man finner i den nye MacBook-en og Apple Watch og innebærer blant annet at trykksensoren registrerer hvor hardt man trykker.

Enn så lenge er altså ingenting blitt offisielt bekreftet av Apple, så fremdeles må alle opplysninger om iPad Pro, hvis det faktisk blir navnet, tas med en klype salt.

I mellomtiden lanserer Apple stadig nye utgaver av eksisterende produkter: Nå har de lansert ny MacBook og iMac »

(Via Slashgear)

Les også
– Så høy blir skjermoppløsningen til iPad Pro
Les også
Dette hardhaus-nettbrettet skal tåle det meste
Les også
– iOS 9 vil bli optimalisert for eldre iPhone-modeller
Les også
Hevder iPad Pro er utsatt
Les også
12,9-tommers iPad utsatt til høsten
Les også
Ikke iPad Pro, men iPad Plus
Les også
– iPad Pro vil få skjermpenn
annonse