Til hovedinnhold

Googles nye Pixel XL avslørt

Lekkede bilder har dukket opp på nettet.

Twitter

Det har kommet mange opplysninger om andre produsenters kommende toppmodeller den siste tiden, men det har vært bemerkelsesverdig stille rundt Googles neste Pixel-telefon. Nå bringer imidlertid Android Police en aldri så liten godbit.

Nettstedet har nemlig fått tak i et bilde som angivelig skal vise den nye Pixel XL-telefonen, samt et knippe flere opplysninger om mobilen. Bildet ble lagt ut på Twitter nylig og skal ifølge Android Police stamme fra kilder som er «ekstremt» troverdige.

Telefonen som avbildes er ikke helt ulik den første Pixel XL-modellen, men én vesentlig designmessig oppgradering er at rammene er smalere enn sist, som gir den et mer moderne utseende ikke helt ulikt Samsung Galaxy S8.

Fingersensoren flyttet ned

Ellers befinner fingeravtrykkleseren seg nå under den glassbelagte delen på baksiden av mobilen. På den eksisterende XL-modellen er avleseren plassert inni denne glassflaten. Hvorvidt dette er en forbedring får være opptil enhver å selv avgjøre.

Skjermen skal ha vokst fra 5,5 tommer til en seks tommers AMOLED-skjerm i størrelsesforholdet 2:1. Utover dette foreligger det ennå ikke så mange tekniske detaljer, men én opplysning er verdt å merke seg. Android Police skal nemlig sitte på informasjon som indikerer at den nye Pixel XL-telefonen får trykksensitive rammer på sidene tilsvarende det HTC U11 skilter med.

Denne funksjonaliteten skal angivelig primært brukes til interaksjon med Google Assistant-tjenesten, men utover dette er det uvisst hva man kan bruke det til.

Det foreligger ennå ingen informasjon om pris og lanseringsdato for den nye Google-mobilen. Ifølge Android Police skal nye Pixel XL produseres av LG, noe som også tidligere er blitt antydet av blant andre 9to5google. Som med de eksisterende, HTC-produserte Pixel-telefonene vil den nok imidlertid bli markedsført som en «ren» Google-telefon.

Folk er trege med å oppgradere til Googles nyeste operativsystem: Marshmallow er fremdeles mye større enn Nougat »

annonse