Til hovedinnhold

– Pixel 2 får trolig Snapdragon 836-prosessor

Nye opplysninger om Googles neste mobil har dukket opp.

Twitter

Ubekreftede opplysninger dukket alltid opp i forkant av store mobillanseringer, og så også med Googles neste innslag i Pixel-serien. Nå har det kommet enda flere opplysninger om Googles neste mobil, melder nettstedet Android Headlines.

Nettstedet har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder at Google Pixel 2 blir den første mobiltelefonen som skal skilte med Qualcomms nye Snapdragon 836-brikke. Opplysningene kommer fra folk på innsiden av industrien, som ofte er troverdige i slike saker.

Høyere klokkefrekvens

Snapdragon 836 er ennå ikke offisielt bekreftet av Qualcomm, men det har allerede begynt å lekke opplysninger om brikken fra industrikilder. Brikken vil altså bli en oppgradert utgave av den eksisterende toppbrikken Snapdragon 835 og trolig få høyere klokkefrekvens, men ellers bli mer eller mindre lik.

Oppgraderingen vil trolig tilsvare den som Snapdragon 821 bød på, som kun var en mindre frekvensøkning fra Snapdragon 820-brikken. Det er er uvisst om den nye brikken skal komme i begge de nye Pixel-modellene, eller kun den ene.

Det ble bekreftet av Google i mars at Pixel-oppfølgerne skal komme i år, men selskapet har ennå ikke kommet med noen offisielle kunngjøringer eller detaljer. Nylig dukket det imidlertid opp en lekkasje av XL-versjonen av Pixel, som bød på både bilder og litt teknisk informasjon.

Nytt design

Ifølge lekkasjen ser rammene ut til å bli smalere enn sist, som gir den et mer moderne utseende ikke helt ulikt Samsung Galaxy S8, og ellers befinner fingeravtrykkleseren seg nå under den glassbelagte delen på baksiden av mobilen. Skjermen skal ha vokst fra 5,5 tommer til en seks tommers AMOLED-skjerm i størrelsesforholdet 2:1.

Ellers indikerte lekkasjen også at Pixel 2 XL får trykksensitive rammer på sidene tilsvarende det HTC U11 skilter med. Denne funksjonaliteten skal angivelig primært brukes til interaksjon med Google Assistant-tjenesten, men utover dette er det uvisst hva man kan bruke det til.

Trodde du Googles smartbriller var døde? Da må du tro om igjen »

(Via The Inquirer)

annonse