Tek.no

Nyhet

Samsung har lansert sin tynneste telefon noensinne

Galaxy A8 er endelig offisiell.

15 Juli 2015 18:14

Galaxy A8 har levd på ryktebørsen lenge, og både spesifikasjoner og bilder av telefonen har dukket opp i forkant av lanseringen. Men nå er den endelig offisiell. I første omgang er den imidlertid lansert for salg i Kina.

Som de andre telefonene i Galaxy A-serien er Galaxy A8 bygget i metall, og svært slank. Telefonen er kun 5,9 millimeter tykk, og skal dermed være Samsungs tynneste til dags dato.

En mellomting mellom topp og budsjett

En annen ting telefonen ser ut til å ha til felles med resten av serien, er en påfallende fornuftig miks av innmat. Det er åpenbart gjort kompromiss med tanke på pris når det kommer til for eksempel systembrikken, som er en Snapdragon 615-brikke fra Qualcomm. Men selv om brikken støtt dukker opp i litt rimeligere modeller, er vår erfaring at den er mer enn kjapp nok til å drive Android godt.

Syltynn: Galaxy A8 blir Samsungs tynneste mobil til dags dato, men den har likevel et stort batteri. Om den kommer til Norge er foreløpig usikkert.

Som toppmodell i serien er dette ikke noen liten mobil. Den er rett nok tynn, men den har en skjerm på 5,7 tommer og en vekt på 151 gram. Det er noe lettere enn Galaxy Note 4, men skjermen er like stor. Oppløsningen er på 1920 x 1080 piksler, og som vanlig for Samsung er det snakk om en AMOLED-variant.

Det må også betegnes som spennende at telefonen faktisk er utstyrt med minnekortplass, og et forholdsvis voksent batteri på 3050 mAh. Minnekortplassen er ikke lenger å finne i Galaxy S-serien, og ryktene omkring neste Galaxy Note-utgave antyder at også den vil skuffe fans av de små og billige MicroSD-kortene.

Selv om det fortsatt er usikkert om Galaxy A8 kommer til Norge, har vi tre av modellene i butikkhyller her til lands. Testen av det som så langt er seriens toppmodell her på berget, Galaxy A7, leser du her »

Les også
Slik skal også de rimeligste Samsung-mobilene bli oppfattet som eksklusive
Les også
Her er Samsungs nye og oppgraderte Galaxy A-serie
Les også
Samsungs neste toppmodell kan bli den eneste med kurvet skjerm i 2016
Les også
Tyske Gigaset med storsatsning på mobiltelefoner
Les også
Se hvor enkelt det er å ødelegge Galaxy Note 5
Les også
Dette skal være Samsungs nye iPhone 6 Plus-utfordrer
Les også
Samsung Galaxy A5: Samsungs metallmobil gir mye for pengene
Les også
Samsung Galaxy A7: Slik er Samsungs metallmobil
Les også
Metallrush fra Samsung
annonse

Les også