Nyhet

Se hvor enkelt det er å ødelegge Galaxy Note 5

Skjermpennen til Samsungs nye brettmobil byr på problemer.

Det er nå oppdaget det som kan være en designfeil i Samsungs rykende ferske brettmobil-modell Galaxy Note 5. Feilen kan relativt enkelt medføre permanent skade på mobilen. Det melder blant andre nettstedet Android Police.

Den tilsynelatende feilen omhandler mobilens medfølgende skjermenn. Det Android Police, og flere andre, har oppdaget er at skjermpennen enkelt blir sittende fast dersom du putter den inn feil vei i telefonen.

Ødelegger mekanisme på innsiden

Om du deretter forsøker å dra pennen ut igjen med makt er sannsynligheten stor for at du ødelegger den innebygde mekanismen som registrerer hvorvidt pennen befinner seg i eller utenfor telefonen.

Samsung Galaxy Note 5 har ennå ikke kommet til Europa. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Nettopp dette skjedde nemlig da journalisten fra Android Police forsøkte å dra pennen ut igjen etter at den var blitt sittende fast. Det hele ble dokumentert i en egen YouTube-video som nettstedet la ut.

Det som gjør brukerne ekstra utsatt for denne feilen er at skjermpennen visstnok er like enkel å sette inn feil vei som riktig vei. Dette skal ikke ha vært tilfelle på tidligere Galaxy Note-modeller, hvor det ikke var mulig å sette pennen inn feil vei.

Samsung klar over faren

Nettstedet 9to5google gikk det skritt å ta fra hverandre telefonen for å finne ut akkurat hvor feilen lå, og kom frem til at «kanten» på pennen øverste del hekter seg fast i en av de små «spakene» på innsiden av telefonen, som registrerer hvorvidt pennen er på plass.

Samsung er riktignok klar over feilen, og har i forbindelse med saken anbefalt folk å lese telefonens manual, som peker på at man kan ødelegge telefonen på denne måten. Det at feilen gjør det såpass lett å ødelegge telefonen, og er så enkel å begå, kan likevel tolkes som en designfeil.

Galaxy Note 5 ble offisielt avduket tidligere denne måneden, og er foreløpig kun tilgjengelig i Asia og USA. Videoen hvor den angivelige designfeilen blir demonstrert ser du under.

Galaxy Note 5 har visstnok den aller beste mobilskjermen noensinne: Det var konklusjonen etter en grundig test nylig »

Les også
– Dette er den beste mobilskjermen noensinne
Les også
Her er de nye Galaxy-flaggskipene
Les også
Samsung har lansert sin tynneste telefon noensinne
annonse