Til hovedinnhold

Dette skal være Samsungs nye iPhone 6 Plus-utfordrer

Mer informasjon om Galaxy A8 har nå dukket opp.

GSMArena

Den såkalte Galaxy A-serien fra Samsung ble først avduket på CES-messen i januar, og var selskapets første mobilmodeller med metalldeksel. Serien har hittil bestått av modellene A3, A5 og iPhone 6 Plus-konkurrenten A7, og nå ser det omsider ut til at den nye toppmodellen i serien er underveis.

En bruker av nettstedet GSMArena snappet nemlig opp informasjon om Galaxy A8 på en brosjyre i Sør-Korea nylig. Brosjyren er riktignok ikke offisiell, men inneholder flere tekniske opplysninger om telefonen som det er god grunn til å tro er presise.

Større skjerm og tynnere design

Ifølge brosjyren vil A8 få en Super AMOLED-skjerm på 5,66 tommer, og 1080p-oppløsning. Den blir dermed et hakk større enn på A7-modellen, som har en skjerm på 5,5 tommer.

Hele brosjyren. Klikk for større bilde. Foto: GSMArena

Det betyr også at de ytre dimensjonene er marginalt større, nærmere bestemt 158 mm x 76,8 mm, opp fra 151 mm x 76,2 mm på A7. Galaxy A8 har imidlertid gått på en liten slankekur, og har en tykkelse på kun 5,9 mm, ned fra 6,3 mm på den forrige toppmodellen.

Systembrikken kommer ellers med åtte prosessorkjerner som jobber fire og fire sammen i et tempo på henholdsvis 1,3 GHz og 1,8 GHz. Brosjyren presiserer ikke hvilken brikke det er snakk om, men ifølge tidligere lekkasjer rapportert av blant andre Android Authority er det snakk om en Snapdragon 615-brikke .

Større batteri og raskere 4G

Ifølge brosjyren har Galaxy A8 videre 2 GB minne og 32 GB lagringsplass, med mulighet for utvidelse til 128 GB via mikroSD-kort. Batteriet skal være oppgradert til 3050 mAh, og telefonen kommer visstnok også med den nye «category 6»-kategorien av 4G LTE, som er vesentlig raskere enn dagens generasjon.

Oppløsningen på bakkameraet skal også være oppgradert til 16 megapiksler, fra 13 megapiksler på den forrige telefonen. Ennå foreligger det ingen informasjon om pris og lanseringstidspunkt, og ingenting er heller offisielt bekreftet av Samsung.

Det har også begynt å dukke opp rykter om den neste S6-modellen: Slik blir Galaxy S6 Plus »

annonse