Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSamsung Galaxy A7

Slik er Samsungs metallmobil

Toppmobil uten fordyrende fiksfakserier.

Kort om Galaxy A7

Samsungs første Galaxy-mobil med ramme og bakside i metall er en slank og lekker sak. Telefonen har en ramme i aluminium, farget som rammen på fronten, men slipt i kantene så metallet kommer til syne som to smale blanke striper.

Glass og metall

Fronten på telefonen er som vanlig dekket av glass, og under skjermen finner vi menytasten Samsung har hatt på alle sine modeller med Android. Glasset er av typen Corning Gorilla Glass 4, som skal være svært sterkt.

Sett rett forfra er telefonen til forveksling lik Samsung Galaxy Note 4. Ser du den fra siden vil du se at den er tynnere, og ser du baksiden oppdager du at den ikke har pulsmåleren du finner på Note 4 og Galaxy S5.

Kanskje legger du også merke til at baksiden er i metall. Kanskje, for det er ikke umiddelbart så lett å skille den matte anodiserte aluminiumsoverflaten fra de mange gode etterlikningene i plast.

Vi merker oss også at kameraet stikker en del ut fra baksiden av telefonen. Det gjør at telefonen ikke ligger helt flatt på bordet, og vi frykter at glasset over kameraobjektivet lettere kan bli ripet opp.

Vi skal gå nærmere inn på kameraet på neste side »

Kameraet ligger riktig nok en anelse nedsenket, så det er ikke sikkert at frykten er velbegrunnet. Det får vi imidlertid ikke vite før telefonen har vært i bruk over noe tid.

Verdig konkurrent til iPhone 6 Plus

Skjermen er god, men vi skulle gjerne sett at den var enda bedre i sollys. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Skjermen er av typen Super AMOLED, og oppløsningen er full HD (1080 x 1920). Vi snakker altså om en skjerm med fantastisk kontrastnivå og sylskarpe detaljer. I tillegg er denne skjermen en fest for alle som er glade i farger. Den måler 5,5 tommer, og er med det like stor som skjermen på iPhone 6 Plus.

Samsung Galxy A7 er likevel litt mindre enn alternativet fra Apple. Det skyldes at feltet over, under og på sidene av skjermen er litt smalere. Galaxy A7 er i tillegg 0,8 mm tynnere og 31 gram lettere enn konkurrenten fra Apple.

Slankekuren har naturlig nok gått ut over noe. iPhone 6 Plus har en del større batteri og litt kraftigere maskinvare. I tillegg kommer at den har fingeravtrykksensor, noe A7 ikke har. Samsung Galaxy A7 er likevel et svært konkurransedyktig alternativ til iPhone 6 Plus, ikke minst når det kommer til pris. Galaxy A7 er omtrent 2000 kroner billigere enn den billigste versjonen av iPhone 6 Plus. Da har begge modellene 16 GB lagringsminne. Du kan utvide minnet i Galaxy A7 med minnekort. Vil du ha mer minne i iPhone 6 Plus må du kjøpe en dyrere variant.

For deg som tar til fornuft

Samsung Galaxy A7 er tynn og lett. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Så hva får du og hva får du ikke, om du velger Samsung Galaxy A7 som din neste mobil?

Kort fortalt får du en stor, slank og lekker smartmobil med god maskinvare, fantastisk skjerm og godt kamera. Den er uten plastdekslene som Samsung har måttet tåle kritikk for, og den har teknologi som tilpasser lyd og lys til omgivelsene du er i. Den støtter minnekort, og den har god lyd.

Men du må klare deg uten den aller raskeste prosessoren, fingeravtrykkleser, pulsmåler og mulighet for å bytte batteri. Modellene i A-serien er heller ikke spesielt beskyttet mot vann, slik S5 er.

Du kan ikke kjøpe modellen med mer enn 16 GB lagringsminne innebygd, men du kan bruke minnekort. Av en eller annen grunn kan du ikke bruke de største minnekortene. Samsung har satt grensen til 64 GB.

Om du trenger noen av egenskapene Galaxy A7 mangler er en annen sak. Alle de viktige tingene er på plass, som stor og god skjerm, god lyd, rask respons, godt kamera og mulighet for å bruke minnekort. Dette er en toppmodell for deg som tar til fornuft, og innser at det er lite å hente på å betale flere tusen kroner mer for så lite ekstra som de dyreste toppmodellene byr på.

Egner seg utmerket til musikk, spill og film

Synes du skjermen er litt overmettet av farger kan du endre dette. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Telefonen har en god musikkspiller, med mange muligheter for tilpasning av lydbildet. Noen av innstillingene er litt bortgjemt, så du kan ha utbytte av å gjøre deg kjent med menyene inne i appen. Blant annet må du gå til «SoundAlive» og videre til «avansert» for å finne den såkalte equalizeren. Her ligger også funksjoner for bass, romklang og en funksjon som skal simulere klangen til en rørforsterker.

Om du liker å spille mobilspill, er telefonen istand til å takle det også på en helt utmerket måte. Her kommer den store skjermen til sin rett. Det gjør den også om du vil se film på mobilen. 16:9-format, full HD og 5,5 tommer Super AMOLED gir en god brukeropplevelse.

Samsung Galaxy A7 (2015)
9
Imponerende
Anbefalt

Samsung Galaxy A7 (2015)

sitat"Dette er ikke en dyr mellomklassemobil, men en relativt rimelig toppmodell."

Fordeler

 • Krysse av
  Slank og lett
 • Krysse av
  Stor og god skjerm
 • Krysse av
  God ytelse
 • Krysse av
  Bra batteritid
 • Krysse av
  God design
 • Krysse av
  Støtter DLNA for trådløs overføring av lyd og bilde
 • Krysse av
  NFC

Ting å tenke på

 • Bytt
  Kameraet stikker litt ut
 • Bytt
  Batteriet kan ikke byttes
 • Bytt
  Støtter ikke minnekort over 64 GB
 • Bytt
  Ikke TV-signal i USB-porten (MHL)