Til hovedinnhold

Metallrush fra Samsung

Nye Samsung Galaxy A7 bekrefter at plast er ut, i hvert fall om ryktene stemmer.

Enkelte iPhone-eiere måtte nok blunke to ganger da Samsung i høst lanserte sin Galaxy Alpha. Dette var nemlig er en svært lekker mellomklassemobil som ikke helt typisk for Samsungs telefoner hadde fått detaljer i aluminium – noe som gjorde sitt for helhetsinntrykket da vi testet den og også ga visse likhetstrekk med Apples design.

Faser ut Galaxy Alpha

Nå skal imidlertid ET News ha fått snusen i at Samsung planlegger å fase ut Galaxy Alpha, selskapets eneste mobil med metalldetaljer på lang tid.

Så altfor galt virker ting likevel ikke å være. Grunnen til at Samsung nå fjerner en av de desidert lekreste telefonene sine er rett og slett at de straks kommer sterkere tilbake med flere nylig annonserte telefoner.

Først ut er Samsung Galaxy A3 og A5, som ble annonsert i oktober med forventet norsk lansering i januar.

Helt ferske lekkasjer fra Samsung ymter imidlertid også frempå om at en enda hvassere modell står på trappene.

Aluminium for alle penga

Dette skal være offisielle bilder og informasjon om Samsungs nye Galaxy A5 og A7.Foto: Samsung

Samsung Galaxy A7 skal ifølge Phone Arena annonseres den 14. januar og snart lanseres i hjemlandet Sør-Korea. A7 skal ha likhetstrekk med «unibody»-designet vi finner hos lillebrødrene og skal altså være helkledd i aliminium.

Om det er hold i opplysningene vil Galaxy A7 bli Samsungs tynneste smarttelefon noen sinne med målene 151 x 76 x 6,3 mm.

En 5,5 tommer stor skjerm med Super AMOLED-teknologi og Full HD-oppløsning blir kanskje ikke telefonens hovedattraksjon, men ett sted må Samsung kutte kostnader og spesifikasjoner om modellene i Alpha-serien ikke skal true de toppspekkede modellene i Galaxy S- og Note-serien.

En åttekjernet prosessor og et batteri på 2600 mAh skal holde telefonen i gang, mens vekten skal være på det jevne med sine 140 gram.

A7 skal, i likhet med A3 og A5-modellene, bli å få kjøpt i fargene Pearl White, Midnight Black og Champagne Gold.

Fra tidligere lekkasjer er det ventet at prosessoren vil være en Snapdragon 615 og at den vil suppeleres av en Adreno 405-grafikkprosessor. Telefonen vil sannsynligvis få 16 gigabyte intern lagring med mulighet for utvidelse fra minnekort og to gigabyte med arbeidsminne. Kameraet kan få 13 megapikslers oppløsning og videoopptak i Full HD.

Gammelt menysystem

Selv om Google allerede er klare med den nye Android 5.0-versjonen, også kjent som «Lollipop», skal Galaxy A7 etter sigende leveres med Android versjon 4.4 «KitKat» om bord. Det er dog å forvente at telefonen vil bli oppdatert rett i etterkant av slippet. Når Galaxy A7 vil finne det for godt å lande på våre breddegrader er foreløpig ukjent.

Samsung har slitt i mobilmarkedet i det siste og mobildivisjonen i selskapet har måttet velte seg kraftig om. Med nye materialer og de nye Galaxy A-modellene håper Samsung at de snart kan være på rett kjør igjen for å «ta oksen ved hornene», altså Apple og deres iPhone.

Samsungs omsetning stuper:
Mobilgiganten har for alvor begynt å slite i den harde konkurransen »

(Kilder: ET News, Phone Arena)

annonse