Til hovedinnhold

Samsungs neste toppmodell kan bli den eneste med kurvet skjerm i 2016

Espen Irwing Swang, Tek.no

Etter lanseringene av de ulike versjonene av Samsungs toppmodell Galaxy S6 det siste året har vi ennå ikke hørt så mye om selskapets neste Galaxy toppmodell i serien. Nettstedet PhoneArena melder imidlertid nå at noen opplysninger om Galaxy S7 ser ut til å være bekreftet.

Rapporter fra asiatiske medier antyder nemlig at Samsung har planer om å lansere en kurvet versjon av Galaxy S7. Rapportene ser også ut til å indikere at dette blir den eneste telefonen med kurvet skjerm som selskapet planlegger for neste år.

Blir trolig på 5,8 tommer

Det skal allerede tidligere ha dukket opp rykter om at Samsung er i ferd med å teste ut to ulike utgaver av Galaxy S7, hvorav den ene har en 5,2-tommers skjerm, og den andre en 5,8-tommer stor skjerm. Antakelig er det sistnevnte som får den buede skjermen.

Den buede skjermen blir visstnok kun å finne på én Samsung-toppmodell neste år. Dette er Galaxy S6 Edge. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Dermed ser det altså ut til at Samsung kutter ned på antallet, etter å ha lansert de to kurvede modellene Galaxy S6 Edge og Galaxy S6 Edge Plus i år.

Tidligere har også SamMobile rapportert at Galaxy S7 kommer i to versjoner, hvorav én får en kurvet skjerm, og disse ryktene ser altså nå ut til å være ytterligere underbygget med de nye rapportene.

Qualcomm-prosessor og ny berøringsteknologi

Utover dette er det ennå ikke så mye som er kjent om de kommende Galaxy S7-modellene. For litt siden kunne vi imidlertid melde om rykter som tilsier at Samsung kommer til å droppe sin egen Exynos-prosessor til fordel for en Snapdragon 820-modell fra Qualcomm.

I tillegg har nettstedet PocketNow snappet opp informasjon fra den kinesiske mikroblogg-tjenesten Weibo som indikerer at Galaxy S7 vil by på den såkalte «ClearTouch»-teknologien. Dette er en løsning som gjør at skjermen kan registrere hvor hardt brukeren trykker, og ligner dermed tilsynelatende mye på Apples Force Touch-teknologi.

Samsung selv har altså ennå ikke kommet på banen, så derfor må selvsagt alle opplysninger tas med en dose salt.

Samsung har også nye VR-briller på gang: De blir mye billigere »

annonse