Til hovedinnhold

Google tvinges til å spore opp person som lekket trailer av storfilm

Filmselskap gikk rettens vei etter lekkasje av trailer til «Avengers: Age of Ultron».

Marvel/YouTube

Innholdsprodusenter har som kjent blitt mer aggressive i jakten etter pirater som laster opp film og musikk på Internett, men noen ganger trenger man ikke engang å dele komplette åndsverk for å vekke produsentenes vrede.

Nettstedet Mashable melder at lekkasjen av en filmtrailer nå har utløst rettslige skritt fra et filmselskap.

Vil tette Avengers-lekkasje

Det er traileren til den kommende storfilmen «Avengers: Age of Ultron», oppfølgeren til publikumssuksessen «The Avengers», som nylig ble lekket på Internett. Traileren skal ha blitt lagt ut på nettskytjenesten Google Drive av en ennå ukjent person.

Det er det Disney-eide filmselskapet Marvel Studios som står bak filmen, og etter at traileren ble oppdaget på nettet gikk begge selskapene rettens vei med krav om å få innsyn i IP-adressen og andre opplysninger knyttet til brukeren av den aktuelle Google Drive-kontoen.

Kravet fra Disney og Marvel ble innvilget av den føderale retten i California onsdag forrige uke, og dermed er Google altså tvunget til å gi fra seg informasjonen. I tillegg til dette sendte de to selskapene også forespørsel om fjerning av traileren, noe som skjedde 22. oktober.

Sjekket maskinene til de ansatte

Filmselskapet skal ha reagert meget kontant på lekkasjen av traileren. Ifølge Mashable skal sikkerhetspersonell ha tatt seg inn i lokalene hvor traileren til filmen ble produsert bare minutter etter at lekkasjen skjedde. De ansatte skal ha blitt beordret til å stanse arbeidet, før sikkerhetspersonellet deretter sjekket maskinene deres.

Som en respons på den lekkede traileren, som altså ikke var klar for lansering, snekret filmselskapet sammen en offisiell trailer for filmen. Denne ble sluppet 22. oktober, samme dagen som den andre traileren ble lekket.

Det er uvisst hvor langt Disney og Marvel har kommet i etterforskningen av saken, og hva som eventuelt skal bli de videre rettslige skrittene når personen bak lekkasjen blir identifisert. Når det gjelder årsaken til at selskapene ønsker å spore opp lekkasjens kilde er det nærliggende å anta at de frykter at selve filmen også kan bli lekket av den samme kilden.

Det jaktes også iherdig på fildelere: Nå er svenske myndigheter i Thailand for å hente The Pirate Bay-gründer »

(Via Slashgear)

Mer om
annonse