Til hovedinnhold

Googles byggesett-telefon kan nå måle oksygeninnholdet i blodet

Telefonkonseptet «Project Ara» får ny modul.

YouTube/Engadget

I et forsøk på nytenkning på mobilfronten har søkegiganten Google lansert et konsept de kaller «Project Ara», en modulær mobiltelefon som lar deg bytte ut alle komponentene på en svært enkel måte.

Noe av hensikten med idéen er å legge til rette for en mer effektiv og desentralisert utvikling av nye og innovative mobilfunksjoner. Nå har Google selv gått foran med et godt eksempel og viste nylig frem en ganske snedig ny modul til telefonen.

Måler oksygennivået i blodet

Det var under et arrangement i regi av nettstedet Engadget at Paul Eremenko, teknisk leder for Project Ara hos Google, dro sløret av en modul som kan lese av oksygennivået i blodet, altså et såkalt oksymeter.

Modulen stikker ut fra toppen av mobilen og leser av oksygennivået ved at man plasserer fingertuppen over et rødt LED-lys på modulen. Det ser med andre ord ut til å være snakk om en annen løsning enn UV-sensorteknologien vi allerede finner i diverse mobilmodeller på market, for eksempel den nye Samsung Galaxy Note 4, som også kan lese av oksygennivået.

Modulen er ennå på prototypenivå, og det er uvisst når en ferdig utgave av måleren eventuelt skal lanseres.

Kan få stor betydning

I tillegg til at slike målere har begynt å gjøre sitt inntog på mobilmarkedet er oksymetre for øvrig også å finne på flere treningsarmbånd, for eksempel Samsungs kommende Simband-armbånd og Withings Pulse O2.

Teknologiens inntog på mobilmarkedet kan få store positive konsekvenser for helsevesenet, da slike målere gjør det mulig med kontinuerlig overvåkning av helsetilstanden til utsatte personer. Imidlertid er nok ikke teknologien ennå helt på nivå med mer avansert utstyr.

Hele videoen fra presentasjonen, hvor Paul Eremenko også snakker om andre ting relatert til Project Ara-konseptet, kan du se under.

Modulen blir antakelig tilgjengelig på den kommende Project Ara-nettbutikken: Den skal fungere som Google Play og skal få fart på innovasjon innen mobildesign »

(Via Android Authority)

annonse