Tek.no

Nyhet

Gartner presenterer kvartalets mobiltall

11 Nov 2010 13:12
annonse

Analyseselskapet Gartner har presentert tall for mobilmarkedets tredje kvartal. De nye tallene avslører at Android OS øker kraftig mens Symbian velges av stadig færre mobilkjøpere.

I årets tredje kvartal har det blitt solgt rekordmange 81 millioner smarttelefoner. Det gjør at nærmest alle operativsystemer har økt i antall, med unntak av Microsoft Windows Mobile og Linux.

Android kraftig opp

Symbian har tapt markedsandeler fra 44,6 prosent i fjorårets tredje kvartal til 36,6 prosent i de nye kvartalstallene, mens Android har økt fra 3,5 prosent til 25,5 prosent. Apples IOS har gått noen ørsmå prosentpoeng ned, men har likevel gjort det svært bra ifølge Gartner.

annonse

Nokia er fortsatt den desidert største mobilprodusenten, men har tapt markedsandeler fra 36,7 prosent i tredje kvartal i fjor til 28,2 prosent i årets tredje kvartal. Også Samsung, LG, Sony Ericsson og Motorola har tapt markedsandeler. Vinnerne her er Apple, RIM, HTC, ZTE og Huawei. Spesielt HTC har hatt en enorm økning fra 0,9 prosent til 1,6 prosent av markedet.

Tabeller fra Gartner:

Operativsystemer

Mobilprodusenter

Les også
Android går forbi iPhone
Les også
Galaxy Tab har solgt 600 000
Les også
HTC Desire ble årets mobiltelefon
Les også
Haugevis av apps i Android Market
Les også
Android klatrer raskt i USA
Les også
Android og Iphone gruser Symbian
Les også
Nokia og Sony Ericsson taper marked
annonse

Les også