Til hovedinnhold

HTC Desire ble årets mobiltelefon

Gulltasten

Gulltasten fant sted på Oslo Plaza i går kveld. Dette er et årlig arrangement der A-pressen inviterer til prisutdeling i mobilbransjen.

Prisene for produkter, operatører og forhandlere ble delt ut med brask og bram. På gulltasten.no kan du sjekke hvem som sitter i de forskjellige juryene.

Amobil har ikke deltatt i noen av juryene, men kommer i stedet før jul med våre egne anbefalinger basert på erfaringer fra vår testredaksjon.

Her er resultatene fra Gulltastens mobilkåringer:

Årets mobil: HTC Desire

HTC Desire er mobiltelefonen som stikker av med den gjeveste prisen på Gulltasten, årets mobiltelefon. I denne kategorien er det folket som er juryen.

Dette er den første telefonen telefonen som har vunnet i denne kategorien de siste tre årene som ikke starter på i og er laget av Apple. Dette begrunnes med at du kan filme i HD, lese bøker, høre på musikk og se film på telefonen.

Årets kameramobil: Nokia N8

Nokia N8 vant prisen som beste kameratelefon. Juryen begrunner dette med at den har markedets største bildebrikke og optikk fra Carl Zeiss, og at det dermed er ingen som tar bilder eller filmer i HD i like høy kvalitet som Nokia N8. De avanserte etterbehandlingsmulighetene og delefunksjonene har også spilt en rolle, ifølge mobilen.no.

Årets designmobil: Apple Iphone 4

Årets designmobil ble Apples Iphone 4, og det begrunnes med at den har et design som appellerer til massene. Glass og aluminium er et solig materialvalg, og mobilen føles luksuriøs og dyr, begrunner juryen.

Årets tilbehør: Supertooth Buddy BT Handsfree

Bilhåndfrien Supertooth Buddy fra den norske leverandøren TT Micro ble årets tilbehør. Begrunnelsen lyder: Batterikapasiteten er god, lyden er god og ikke minst er produktet billig.

Årets businessmobil: Apple Iphone 4

I kategorien Årets businessmobil falt valget på Apples Iphone 4. Dette begrunnes med at telefonen ikke har et minnekort som kan komme på avveie og har et gjennomført kontrollert miljø der faren for virus eller datatyveri er liten.

Årets multimediamobil: Nokia N8

Nokia N8 stikker av med både prisen for kamera og som multimediamobil. I tillegg til det gode kameraet begrunnes valget med at du kan spille musikk i 50 timer sammenhengende, du kan koble den til TV trådløst eller via HDMI, du kan se filmer fra en minnepenn og strømme lyd til en FM-radio.

Årets hederspris: Torleiv Maseng

Dette er en kategori som ikke har noen nominerte. Vinneren i denne kategorien er Torleiv Maseng, kjent som GSM-ens far. Det var på 80-tallet den norske ingeniøren og to kollegaer i SINTEF overrasket alle ved å vinne konkurransen om fremtidens mobilnett.

Maseng og hans to kollegaer vant over blant andre Ericsson og Nokia som stilte med rundt 100 mann hver på prosjektet.

Du kan lese mer om kåringen og alle begrunnelsene i sin helhet på mobilen.no.

annonse