Til hovedinnhold

Haugevis av apps i Android Market

Googles nettbutikk for applikasjoner, Android Market, skal nå ha passert 100 000 applikasjoner. Nyheten kommer kun et steinkast etter rapportene om at Apples App Store passerte 300 000 applikasjoner.

Tempoet i økningen skal ha avtatt noe siden sensommeren, men fortsatt aktiveres 200 000 Android-baserte enheter daglig. Dessuten er det under en måned siden nettbutikken åpnet slusene for kjøpe-apps i atten nye land slik at et betydelig antall nye brukere har full tilgang.

Ifølge Googles Android-sjef Andy Rubin skal det nå være 270 000 utviklere som jobber med å lage applikasjoner for selskapets plattform.

Mest penger i Android på lang sikt?

En undersøkelse som ble offentliggjort i juli antydet da at Android sammen med Apples IOS ledet an utviklingen rett og slett fordi det var mer penger å tjene på disse plattformene enn på de andre.

Den gang skal Apples IOS-plattform ha blitt sett på som den beste plattformen for kortsiktig inntjening av 78 prosent av utviklerne, mot 16 prosent for Android. Når det kom til langsiktig inntjening var det derimot Android som hadde størst tiltro blant utviklerne. Her klokket Googles plattform inn en ledelse på 54 prosent mot IOS som kun hadde tiltro blant 40 prosent av utviklerne.

I sommer ble også svært mange andre tall og undersøkelser publisert, og analysebyrået Distimo stod for en oversikt over andelen gratis programvare i de ulike applikasjonsbutikkene. I Android Market var den skyhøy med 57 prosent.

Det blir spennende å se om den økede tilgjengeligheten for programbutikken har påvirket dette forholdet.

- Det er ikke bokhandelen med flest bøker som er den beste.

Som et apropos til all ståheien om antall tilgjengelige apps ble det i september publisert en undersøkelse som viste at kun svært få handler ny telefon basert på utvalget av apps til den. Dessuten går teleanalytiker John Strand langt i å hevde at apps ikke er veien videre, i en artikkel på nettstedet dagensit.no.

- Apps er som bøker. Det er ikke bokhandelen med flest bøker som er den beste. Det er den som har bøkene folk vil lese, sier han til nettstedet. Han hevder også at få tjener penger på apps og at pengene fins i atlernativt innhold til mobiltelefonene.

(Kilde: phonearena.com, venturebeat.com, dagensit.no)

annonse