Tek.no

Nyhet

Android klatrer raskt i USA

9 Juli 2010 12:02

Nye tall fra analyseselskapet Comscore viser at Googles operativsystem Android gjør et relativt kraftig byks oppover. Tallene er basert på en tre måneder lang periode mellom februar og mai. I forhold til perioden som ble avsluttet i februar øker de smarte telefonplattformene sin andel med 8,1 prosent totalt, og i overkant av 49 millioner amerikanere har nå smarttelefoner.

Android hadde i februar 9 prosent markedsandel i smarttelefonmarkedet. Tre måneder senere, i mai, hadde plattformen økt markedsandelen til 13 prosent.

Fire prosent på tre måneder

Androids økning er på hele fire prosent i løpet av tre måneder. I samme periode gikk Apples IOS-plattform svakt tilbake med 1 prosent og hadde ved utgangen av mai 24,4 prosent markedsandel blant de smarte plattformene.

Det kanadiske selskapet Research In Motion, kjent for Blackberry-telefonene, har en solid ledelse i det amerikanske markedet. RIM klokker inn på 41,7 prosent, omtrent på stedet hvil med en nedgang på 0,4 prosent markedsandel i samme periode.

Microsofts Windows Mobile, og Palms Web OS går også noe tilbake målt mot de andre smarttelefonplattformene.

Samsung tar over ledelsen fra Motorola

Den samme målingen viser at Samsung, LG og Motorola ligger stabilt høyt på toppen når det kommer til det totale antallet telefoner i bruk i USA. Dette gjelder både smarttelefoner og mer tradisjonelle håndsett.

Ved utgangen av mai var det kun 1,2 prosent skille mellom de tre tyngste aktørene. En svak økning for Samsung, og tilsvarende svak nedgang for LG og Motorola gjorde likevel at Samsung overtok topplasseringen Motorola hadde i februar.

Bruk av applikasjoner og nettjenester øker

Bruk av nettleser, sosiale medier og nedlastbare applikasjoner økte også mellom februar og mai. Dette er nok bruksmønstre som i stor grad drives frem av de smarte plattformene. Undersøkelsen sier likevel ikke noe om en eventuell sammenheng mellom denne økningen og økningen i smarttelefonenes markedsandel i perioden.

Les også:

(Kilde: pressemelding)

Les også
10 milliarder nedlastinger i App Store
Les også
Gartner presenterer kvartalets mobiltall
Les også
Haugevis av apps i Android Market
Les også
Apple slo alle salgsrekorder
Les også
Annonsetrøbbel for Apple
Les også
Android-folket bruker mest data
Les også
De gamle må vike
Les også
Palmpad blir nettbrett med Web OS?
Les også
Android og Iphone gruser Symbian
Les også
Tidenes møljeslagsmål
Les også
Ekstrem økning i Android Market
Les også
Android fikk mest blest i 2009
annonse

Les også