Nyhet

Iphone knuses av denne HTC-mobilen

HTC har i den senere tid laget en rekke mobiler som egner seg til både proft og privat bruk, noe som har gjort at flere har fått øynene opp for denne mobilprodusenten. Nå har HTC lansert en mobil som bør få Apple-sjef Steve Jobs til å skjelve i buksene.

HTC Touch HD, som den blir kalt, har blant annet større og klarere skjerm, bedre kamera og lengre standby-tid enn Iphone. I tillegg ligner den ganske mye på den populære Apple-mobilen. (Synd at ”Iphone-utfordrer” har blitt et oppbrukt begrep det siste året, for det er nettopp det HTC Touch HD kan komme til å bli.)

Skjerm og mediefunksjoner

Den høyoppløselige skjermen på HTC Touch HD er på hele 3,8 tommer – 0,3 tommer større enn Iphone – med WVGA-oppløsning på 800x480 piksler. (Dette er for øvrig samme skjermoppløsning som på Sony Ericssons Xperia X1, mens Iphone har en oppløsning på 480x320)

HTC, som ikke er kjent for å legge alt for mye i mediefunksjoner tidligere, har utstyrt den nye mobilen med et 5-megapikselkamera med autofokus, samt 3,5 mm. audio jack til egne ørepropper/headset, og FM-radio. I tillegg skal internettfunksjonene på mobilen være sterkt forbedret.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Vi lever i en tid hvor konseptet underholdning har endret seg radikalt. Internett er så mye mer enn bare e-post, og våre kunder forventer at de skal kunne få tilgang til både internett og multimedieinnhold av høy kvalitet uansett hvor de måtte befinne seg, sier HTC-sjef Peter Chou i en pressemelding om HTC Touch HD.

Tilkobling og batteri

HTC Touch HD har støtte for både 3G og turbo-3G, i tillegg til Wi-Fi. Du kan også koble til andre enheter via Bluetooth 2.0 eller USB-kabel.

Litiumbatteriet som følger med mobilen gir en 3G taletid på 390 minutter og standby-tid på 450 timer. Batterikapasiteten avhenger selvsagt av hva du bruker mobilen til, men til sammenligning har Iphone en standby-tid på inntil 300 timer, ifølge Apple.

I butikken?

Mobilprodusenten melder at HTC Touch HD blir å finne på det europeiske markedet i fjerde kvartal i 2008. (OPPDATERT): Mobilen.no har nå fått bekreftet at HTC Touch HD vil komme til Norge i begynnelsen av november. Samtidig blir vi fortalt at verken HTC Viva eller HTC Opal vil bli å finne på det norske markedet.

Det er ingen prisinformasjon for mobilen tilgjengelig, men Mobil.se antar at den vil koste omtrent det samme som Sony Ericsson Xperia X1, altså 6.000-7.000 svenske kroner (tilsvarende 5.000-6.000 NOK). Uansett vil nok HTC Touch HD havne i den såkalte ”øvre prisklasse”.
 

Les også
Steve Jobs avslører sykdommen
Les også
Se reklamefilmen for Touch HD
Les også
Her er Xperias X-faktor
Les også
Nå får Iphone smilefjes og Street View
Les også
Selger ulåst Iphone på nett, uten klager
Les også
Dobbel lagringskapasitet på ny Iphone
Les også
Like kostbar som Iphone
Les også
Steike, for en mobiltelefon!
Les også
Google-mobil lanseres neste uke
Les også
Touch Diamond – nå i hvitt
Les også
Er dette neste HTC-lansering?
Les også
Ny lekker smartmobil fra HTC
Les også
HTC Touch Pro – førsteinntrykk
Les også
HTC Touch Pro klar denne måneden
Les også
Kåret til årets smartphone i 2008
Les også
Oppdatert: Touch Diamond versus Iphone 3G
Les også
Kjappere HTC Diamond med ny ROM
annonse