Til hovedinnhold

Selger ulåst Iphone på nett, uten klager

Iphone-situasjonen i Norge og Sverige er nokså lik; Henholdsvis Netcom og Telia har sikret seg rettighetene til å selge den populære Apple-mobilen, noe som skaper problemer for Iphone-kåte mobilkunder som ikke vil binde seg til disse operatørene. Derfor har svenske nettbutikker nå dristet seg til å selge ulåste Iphone, til stor glede blant kundene, ifølge Idg.se.

Og nettbutikkene har foreløpig ikke mottatt noen klager. Heller ikke fra Iphone-produsent Apple.

Ulåst, og uten abonnement

Nettbutikkene Cect.se og Datametrix har i en periode solgt Iphone ulåst, og uten abonnement. Etterspørselen har imidlertid vært så stor, at begge nettbutikkene for øyeblikket er utsolgt for den populære mobilen.

- Det har vært dritkult. Det ble som ild i tørt gress, og har vært en stor suksess. Vi har solgt om lag 200 stykker, det er de bestillingene vi har kunnet ta imot så langt. Vår leverandør har hatt litt vanskelig for å få levering via Apple, sier Johan Hellström i Datametrix til Idg.se.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Apple klager ikke

Til tross for at Telia har enerett fra Apple til å selge Iphone i Sverige, har ikke Tele 2-eide Datametrix mottatt klager på at de selger mobilen.

- Vi har ikke hørt noe. Derimot har vi hatt samtaler med nysgjerrige kunder som ville vite i detalj hvordan avtalen ser ut. Vi synes Apple har et kanonprodukt, og våre kunder spør etter den. Men de vil ikke ha Telia som operatør, og da vil vi så klart hjelpe dem, avslutter Hellström.

Prisen på Iphone 3G 16 GB ulåst hos Datametrix ligger på 8.476 svenske kroner, som tilsvarer 7.245 norske kroner, men er for tiden utsolgt. Den samme Iphonen er priset til 6.495 svenske kroner på Cect.se (tilsvarende 5.550 norske kroner). På sistnevnte nettbutikk går det an å registrere at man bor i Norge, så det er sannsynlig at du kan bestille en ulåst Iphone fra Cect.se, og få den tilsendt i posten.

Mer om
annonse