Til hovedinnhold

Stanser produksjonen av Oculus Rift-brillene

Produsenten av de populære VR-brillene har gått tom for viktige deler.

Jørgen Elton Nilsen

Det er nok mange som venter i spenning på å få kloa i de ettertraktede VR-brillene Oculus Rift, som siden de første, imponerende versjonene har kommet i enda mer oppslukende utgaver.

Brillene er ennå utilgjengelige for vanlige forbrukere, men produsenten Oculus VR har allerede en god stund vært travelt opptatt med å sende ut utviklerversjoner av produktet til selskaper som jobber iherdig med ulike applikasjoner for brillene.

Tom for deler

Nå bringer Oculus VR imidlertid leie nyheter for entusiastene. I en Reddit-melding skriver produsenten nemlig at de har gått tom for et antall sentrale komponenter til brillene, og ser seg derfor nødt til å stanse produksjonen inntil videre.

Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Årsaken skal være at de aktuelle komponentene rett og slett ikke produseres lengre, og for øyeblikket har Oculus VR heller ikke funnet noen andre som kan levere de nødvendige delene.

Selskapet skal fremdeles ha en del eksemplarer av brillene på lager, men sier at disse snart er solgt ut. Dermed er det nok altså en god del utviklere som pent blir nødt til å vente en stund.

Kan ramme forbrukere

Oculus VR har som kjent ikke kunngjort en lanseringsdato for forbrukerutgaven av VR-brillene, men om denne mangelen på deler blir langvarig er det en god sjanse for at også forbrukere må belage seg på forsinkelser i leveransene.

Selskapet skriver i Reddit-meldingen at de aktivt leter etter alternative leverandører, men tør ennå ikke å oppgi noe tidspunkt for når de vil være i stand til å gjenoppta produksjonen.

Som The Guradian peker på er det godt mulig at mangelen på deler kommer av at Oculus Rift-brillene i stor grad bruker deler som i utgangspunktet produseres for smarttelefoner og nettbrett. Dette er produkter som utvikler seg raskt, noe som gjør at delene fort byttes ut og går ut av produksjon.

Vi testet den nye Oculus Rift-modellen: Den er simpelthen fantastisk (Ekstra) »

(Kilde: The Guardian, Reddit)

Mer om
annonse