Til hovedinnhold

Elon Musk bekrefter: Tesla Pick-up ligger i planene

Men først kommer Model Y.

Ford

Tesla har allerede lansert bilmodeller i flere ulike kategorier og fikk nå sist også en trekkvogn inn i repertoaret sitt med Tesla Semi Truck. Nå skal Tesla takle nok en ny biltype, rapporterer nyhetsbyrået Reuters.

I en Twitter-melding som Elon Musk la ut på tirsdag skriver han nemlig at Tesla etter hvert også skal legge en pick-up til elbil-kolleksjonen sin.

– Jeg lover at vi vil lage en pick-up rett etter Model Y. Jeg har hatt kjernedesignet i hodet i nesten fem år, skriver Musk i Twitter-meldingen, som var et svar på et spørsmål fra en følger.

Skal ha «banebrytende» funksjon

I en annen Twitter-melding lagt ut litt senere følger Musk opp med å skrive at pick-upen vil befinne seg i omtrent samme størrelsesklasse som Fords populære modell F150, en klasse som etter den amerikanske klassifiseringen har en vekt på opptil 4,5 tonn.

Ifølge Musk er det imidlertid mulig den blir litt større for å ta høyde for en ny funksjon som han tror vil bli «banebrytende», men uten å utdype mer om hva dette vil innebære.

Pick-upen Tesla raskt viste frem under lanseringen av Semi og Roadster tidligere i år. Denne skal være basert på Semi-designet, noe også Musk har snakket om på Twitter tidligere, men vil sannsynligvis være betraktelig større enn en Ford F150.

Da Tesla lanserte Semi tidligere i år viste de også frem konseptsketsjer av noe som liknet på en pick-up. Da omtalte Musk det som en "pick-up som kan bære en pick-up", og noterte at du vil kunne kjøre den med et vanlig førerkort. Denne bilen skulle være basert på Semi-designet.

Om vi skal ta Musk på ordet kommer Teslas pick-up altså etter mini-SUV-en Model Y, som ennå ikke er offisielt kunngjort. Det er uvisst akkurat når denne kommer på markedet, men trolig vil produksjonen starte en gang sent i 2018 eller i 2019 etter at Tesla gikk tilbake til planene om å basere bilen på Model 3-plattformen tidligere i år.

For øyeblikket er det imidlertid Model 3 som skal produseres, noe som ikke har gått helt smertefritt den siste tiden.

Nå har Elon Musk også vist frem sin nye kjemperakett »

annonse