Til hovedinnhold

NetCom åpner for 4G på mobilen i dag

...men har du iPhone må du vente på Apple.

NetCom var først med 4G (LTE) i Norge, men konkurrenten Telenor kunne allerede tidlig i desember åpne for 4G-hastigheter også på mobiltelefoner. I dag åpner også NetCom sitt 4G-nett for bruk på mer enn bare USB-plugger, 4G-rutere og nettbrett.

I første omgang åpner NetCom for 4G i Oslo og Bergen. I løpet av de neste tre ukene vil også kunder alle andre steder med 4G-dekning få de høyeste surfehastighetene på mobilen, skriver NetCom i en pressemelding.

Administrerende direktør i TeliaSonera Norge, August Baumann.Foto: TeliaSonera

– NetCom har det råeste 4G-nettet med best dekning, og nå kommer de nyeste smarttelefonene med støtte for 4G. Så da er bordet dekket – våre kunder kan ta med seg sine surfevaner overalt og få de beste opplevelsene ut av sine avanserte smarttelefoner, sier August Baumann, administrerende direktør i TeliaSonera Norge.

Trondheim skal få 4G-dekning på mobil fredag 7. juni, mens støtte i resten av 4G-nettet skrus fortløpende på de neste ukene.

iPhone-brukerne må vente

Alle som har en smarttelefon med 4G-støtte vil få tilgang til 4G på de stedene hvor det er skrudd på, med ett unntak: De som har en iPhone 5 må vente på en oppdatering fra Apple. iPhone 5 støtter også 4G kun på 1800 MHz, og ikke 2600 MHz som andre telefoner støtter. Dermed vil 4G-dekningen på iPhone være dårligere enn på de fleste andre 4G-telefoner.

Baumann skriver i en pressemelding at mobilvanene har endret seg radikalt siden NetCom lanserte 4G i 2009.

– Da hadde vi behov for høye hastigheter på PC-en, nå har vi det samme behovet på smarttelefonen. Vi bruker mobilen mer til sosiale medier, nettsurfing og musikk enn ringing og SMS, sier Baumann.

Les også: Telenor åpner for 4G for mobiltelefoner

Har du lyst på en 4G-mobil? Her er en oversikt over alle telefonene NetCom sier skal støtte 4G i deres nett. I den første listen vi fikk ble også HTC One mini nevnt – en telefon som foreløpig er bare på ryktestadiet. NetCom avkrefter nå at de har opplysninger om lansering av denne telefonen.

annonse