Til hovedinnhold

Telenor
lanserer 4G på 21 nye steder

Lover dekning på sommersteder landet rundt.

I sommer kan feriegjester surfe raskere med mobilen enn noen gang. Telenor har fokusert på utrulling av 4G i kystbyene, som om få uker fylles av ferieklare besøkende med smarttelefon, PC og nettbrett i bagasjen.

Disse stedene får 4G fra Telenor i sommer: Arendal, Fredrikstad, Frogn, Grimstad, Hvaler, Kragerø, Kristiansand, Larvik, Lillesand, Lindesnes, Mandal, Porsgrunn, Risør, Råde, Sarpsborg, Sandefjord, Skien, Søgne, Tjøme, Tvedestrand og Tønsberg.

I tillegg har Telenor 4G-dekning i store deler av indre Oslofjord.

Mobilsjef Stein-Erik Vellan i Telenor lover raskere mobildatanett til solhungrige nordmenn.Foto: Telenor

4G til 90 prosent innen 2015

– Dermed vil det gå mye raskere å dele solrike bilder eller videosnutter på sosiale medier for å vise venner og kjente hvor fin ferien er, samtidig som du sjekker morgendagens badetemperaturer på nett, sier mobilsjef i Telenor, Stein-Erik Vellan.

Telenor har også en ambisjon om at 90 prosent av befolkningen skal ha 4G-dekning i løpet av 2015. I dag oppgir Telenor en befolkningsdekning for 4G på mellom 35 og 40 prosent. Og prosentandelen er jevnt økende.

Eneste med 4G på Iphone 5 - foreløpig

Etter at Netcom kom med 4G på mobiltelefonene, er ikke Telenor lengre alene om dette. Derfor har selskapet endret reklamen litt og påpeker gledesstrålende at de er eneste operatør som tilbyr Apple-kunder 4G. Det gjør de ved hjelp av det eneste frekvensområdet Apple støtter for 4G i Norge – 1800 MHz-båndet. Netcom mangler en oppgradering av programvaren fra Apple for å ha tilsvarende støtte.

– Telenor er fortsatt den eneste som sikrer 4G-surf for Iphone 5 og Apples 4G-nettbrett, og utbyggingen fortsetter, skriver Telenor i en pressemelding.

– Så langt er Telenor den eneste mobiloperatøren som har bygget ut 4G med Iphone-dekning i de sentrale delene av Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Nesten 30 prosent av Norges befolkning bor innenfor disse byene og det er derfor veldig viktig at kundene med Iphone 5 kan bruke mobilen sin optimalt – ikke minst der de faktisk bor. Telenor har som ambisjon at Apple-brukere skal få full 4G-surfeglede i så godt som hele 4G-nettet innen nyttår, sier Stein-Erik Vellan.

Bedre innendørsdekning

Iphone 5 bruker en annen 4G-frekvens enn de som 4G vanligvis blir bygget ut med i Europa, men Telenor ønsker at alle deres mobilkunder skal kunne oppleve Telenors surfehastigheter uavhengig av hvilket 4G-utstyr kunden har.

Telenors utbygging av frekvensen som Apple i dag gir støtte for i Norge, nemlig 1800 MHz-båndet, vil også komme andre enn Apple-brukere til gode fordi denne utbyggingen sikrer langt bedre innendørsdekning enn 4G i 2600 MHz-båndet, som er frekvensbåndet 4G opprinnelig ble bygget ut i.

– Andre 4G-mobiler virker selvfølgelig overalt i Telenors 4G-nett også der hvor vi har bygget med frekvenser som iPhone 5 bruker. Alle andre 4G-mobiler dekker alle frekvenser (både 1800 MHz og 2600 MHz), skriver Telenor i pressemeldingen.

Telenor har i dag 4G-dekning i de største byene og lanserte 4G-dekning på 18 vintersportssteder til påske. Se løpende oppdatert dekningskart for oppdatert dekningsinformasjon www.telenor.no/dekning.

Les også: NetCom åpner for 4G på mobilen og Nå får Telenor-kundene raskere 3G

Denne artikkelen er levert av vårt søsternettsted Inside Telecom.

annonse