Til hovedinnhold

Første billigoperatør får 4G og HD Voice

Chess åpner for raskere surfing på mobilen.

William Perugini / Shutterstock 99462644

Det er lenge siden Telenor kom med støtte for 4G på mobiltelefoner, og i begynnelsen av juni var også NetCom klar. Men har du benyttet en av lavprisaktørene har du måttet ta til takke med 3G på mobilen, selv om operatøren har benyttet mobilnettet til Telenor eller NetCom.

I dag annonserte Chess at de innfører 4G på mobilen. I tillegg får Chess-kundene også støtte for HD Voice, som gir bedre samtalekvalitet. Chess eies av TeliaSonera, som også eier NetCom.

Ifølge Andreassen dekker Chess 44 prosent av befolkningen med sitt 4G-nett, og hele nettet skal være oppgradert i løpet av juni.

Først – i hvert fall nesten...

– Dette er en merkedag, og flere kunder vil umiddelbart se at surfingen foregår i rekordtempo. Faktisk gir 4G på mobilen hele ti ganger høyere hastighet sammenlignet med 3G, sier Chess-sjef Arve Andreassen i en pressemelding.

Andreassen skriver i pressemeldingen at han er stolt over å være først, og at han regner med at det vil ta en stund før de andre lavprisoperatørene er klare til å gi sine kunder like gode hastigheter.

Påstandene om at Chess er første lavprisselskap med 4G stemmer kanskje ikke helt, siden Telenors lavprisselskap Djuice også har 4G-dekning for sine kunder. Enkelte av våre lesere melder også om at Talkmores kunder får 4G.

– Dette stemmer kun delvis. Talkmore har HD Voice og vi har 4G-dekning. Grunnen til at jeg sier at det kun delvis stemmer er at vi foreløpig ikke har tatt ut 4G-hastigheter enda. Dette ser vi på nå, sier Talkmores pressekontakt Pål Barth Nilsen til Amobil.

One Call avventer

Øistein Eriksen i One Call sier til Amobil at de holder på å teste LTE (4G) i sitt nett, men ikke har åpnet opp for kommersiell trafikk.

– Dette skyldes hovedsakelig at vi avventer frekvensauksjonen i desember før vi kommer med LTE med god dekning. Vi vurderer fortløpende om vi skal åpne for LTE-roaming med Netcom og/eller Telenor før dette, men kan ikke si noe mer om nøyaktige tidspunkter, sier Eriksen.

Eriksen opplyser også at de jobber med å øke datahastigheten i 3G-nettet, slik at de kan tilby opp mot 42 Mbps.

– Vår vurdering er at 4G foreløpig ikke er i fokus blant det store flertallet av kunder. Dette vil nok endre seg i løpet av de nærmeste par årene, sier Eriksen.

Lurer du på hvilket abonnement som er billigst for deg?
Sjekk vår Ringepriser-tjeneste her

Les også:

annonse