Til hovedinnhold

Slik blir du kvitt telefonselgerne

Blir du ofte oppringt av slitsomme telefonselgere? Det er enkelt å bli kvitt dem.

Hvis du er blant de som ofte blir oppringt av telefonselgere, eller ukentlig blir spurt om du vil delta i en markedsundersøkelse, kan dette kanskje virke plagsomt og forstyrrende i hverdagen. Det er for øvrig typisk at de ringer i det du skal til å spise middag, eller du nettopp har slengt deg på sofaen, i påvente av ditt favorittprogram på TV.

Det mange – men ikke alle – vet, er at du kan reservere deg mot reklame både for fast- og mobiltelefon i Brønnøysundregistrene. Det er i tillegg svært enkelt å gjøre, og tar deg toppen et par minutter.

Reserver deg på Brreg.no

Den enkleste måten å reservere deg mot reklame på, er å gå inn på www.brreg.no. Under ”Privatpersoner” velger du ”Reservasjon mot telefonsalg og reklame”, og taster deretter inn fødselsnummeret ditt.

Nå har du muligheten til å reservere deg mot direkte adressert reklame via vanlig post og gjennom telefon og mobiltelefon. Dersom du heller ikke ønsker å motta oppringninger og reklame fra humanitære og samfunnsnyttige organisasjoner, kan du huke av for dette. Slike organisasjoner inkluderer for eksempel Røde Kors, Frelsesarmeen, Amnesty International og Redningsselskapet. For å bekrefte reservasjonen trykker du ”Lagre”.

(Artikkelen fortsettes.)


Gå inn på www.brreg.no for å reservere deg mot reklame.

Kan ta en måned før det registreres

Brønnøysundregistrene oppgir at det ikke er mulig å reservere seg mot såkalte opinionsundersøkelser (Norsk Gallup, for eksempel). Det kan ta inntil en måned (ikke tre mnd., - endret i 2009) før din reservasjon blir registrert hos alle virksomhetene som driver direkte markedsføring.

Et godt tips hvis noen ringer deg etter at du har reservert deg mot reklame, er å si til selgeren at du har reservert deg mot reklame i Brønnøysundregistrene. Telefonselgerne burde da avslutte samtalen, for ikke å risikere å få Forbrukerombudet på nakken. Telefonselgeren skal ha fått oppdatert sine lister hver måned.

Forbrukerombud Gry Nergård opplyser i en mail til redaksjonen at du nå kan reservere selve telefonnumrene - ikke bare navn - i Brønnøysundregistrene. Hun sier at mange som har gjort dette opplever å få mindre telefonsalg enn før. Mer informasjon om reservering mot telefonsalg finner du på Forbrukerombudets nettsider.

Mer om
annonse