Til hovedinnhold

Mobilsvar kan gi deg sjokkregning

Hvis mobiltelefon din viderekobles til mobilsvareren automatisk kan kronene rulle inn i kassen til operatørene. For når noen ringer og viderekobles til svareren blir de sendt videre fra den basestasjonen som er nærmest din telefon, med den taksten dette koster, melder Dagbladet.
Det vil si at dersom du er en tur i USA vil du måtte betale for at samtalen kommer til USA, i tillegg til at den blir sendt tilbake til Norge igjen. Det sier seg selv at det koster mye penger.
Enorme regninger
Dette kommer ikke som noen overraskelse på de som har fulgt dette markedet i flere år. Netcom opplyser da også selv om dette på sine sider.
Deaktiver Personsvar når du er i utlandet for å unngå unødige kostnader. Du blir belastet både for samtalen frem til mobilen, samt for retur av samtalen tilbake til Personsvar. For å finne prisene i prislisten vår, må du se både på mottak og til Norge.
Har du mye aktivitet på mobilen mens du er ute og reiser kan det bli enorme regninger. Kundeservice hos Netcom har fortalt Dagbladet at enkelte kunder har fått regninger på opptil 25 000 kroner på grunn av dette.
Praksisen benyttes av alle operatører som benytter seg av nettene til Telenor og Netcom.
Unngå problemet
Vil du unngå dette problemet er det enkleste å viderekoble alle anrop slik at de sendes via den norske sentralen, eller slå av viderekoblingen helt. Dette kan du gjøre ved å sende noen enkle tallkoder via mobilen din.
For å fjerne alle anrop taster du ##002# og ringetast. Dette gjelder både for Telenor og Netcom sitt nett. Skal du viderekoble alle anrop i Netcoms nett benytter du **21*92100000# og ringestast. Hos Telenor er det **21*91509001# og ringetast.
Ta eventuelt kontakt med kundeservice for å få vite hvordan du gjør dette hos din operatør.

Mer om
annonse