Nyhet

– Utenkelig at 3D-TV ikke tar av

Vi har gjentatt til det kjedsommelige at 2010 er året da 3D-TV blir tilgjengelig for folk flest. Både TV-er, BD-spillere og spillplattformer får 3D-støtte, i tillegg til at de første 3D-sendingene og 3D Blu-ray-filmene vil komme i gang.

Mange er likevel skeptiske til den 3D-teknologien som produsentene nå dytter for alt det er verdt. Dagens teknologi krever nemlig bruk av egne briller for å oppnå 3D-effekten.

Sony er imidlertid helt sikre på at disse brillene ikke blir noen hindring for at folk investerer i utstyr med 3D-støtte. En talsmann for selskapet uttaler til Nikkei Business Daily at det kun er snakk om en vanesak – akkurat som at folk må venne seg til at tar litt tid å starte opp PC-en (Red. anm. Har ikke folk hørt om ting som "supsend to RAM" i Asia?).

Ingen 3D uten Sony?

Sony mener også at selskapet har en stor fordel siden de kontrollerer hele næringskjeden – fra film-, TV- og spillproduksjon, via utstyret som benyttes til produksjonen og til utstyret folk bruker for å se på innholdet i stuene sine.

– Uten oss vil 3D-TV aldri kunne slå an i stor skala, hevder Sony videre.

Selv om tidligere 3D-fremstøt ikke har lykkes, er Sony denne gangen helt sikre på at 3D-TV vil slå an.

– Det er garantert at markedet for 3D-TV vil vokse. Ifølge ett estimat vil 1 million 3D-TV-er selges i 2010, og veksten blir stor året etter.

Kun en fordyrende logo?

Så er spørsmålet om 3D-TV bare blir nok et emblem på AV-produktene dine, eller en funksjonalitet som du faktisk vil benytte deg av.

Teknologien i seg selv fører dog ikke til særlig dyrere produkter, med unntak av de aktive 3D-brillene, som er ventet å koste rundt 1000-lappen per par, og dessverre ikke kan brukes på tvers av ulike produsenters TV-er.

De første produktene med 3D-støtte vil nok dukke opp en gang i løpet av første halvdel av 2010.

(Kilder: What Hi-Fi, Nikkei Business Daily)

Les også
Toshiba og Vizio med Google TV?
Les også
Starter masseproduksjon av 3D-TV
Les også
Mer om Sonys 2010-nyheter
Les også
Sonys 3D-TV-er lansert
Les også
LED-baklyst og 3D
Les også
Første kommersielle 3DTV fra LG
Les også
3DTV uten briller
Les også
LG ruller ut første full-HD 3D-skjerm
Les også
3D-Blu-ray klar i 2. halvdel av 2010
Les også
Fotball-VM skytes i 3D
Les også
Tror på inntil 50 % 3D-TV i 2012
annonse