Nyhet

Fotball-VM skytes i 3D

Fotball-VM i 2010 blir det første sluttspillet som produseres i 3D-bilder. Det er klart etter at Sony vant kontrakten om å levere produksjonsutsyret.

Minst 25 kamper skal produseres i 3D, som blant annet skal vises frem på storskjermer i syv ulike storbyer rundt om i verden. For vår del blir London den nærmeste muligheten.

Det blir også laget en offisiell 3D-film fra mesterskapet, på Blu-ray. Her er imidlertid ikke standarden klar enda, men Blu-ray Disc Association jobber for tiden med å få på plass dette.

Det er ikke kjent om kamper i 3D blir overført til sluttkunder via satelitt, men det er overraskende om ikke en aktør som Sky forsøker seg på dette.

Gjennombrudd eller fadese?

Mange produsenter av TV-er og relatert utstyr håper 2010 skal bli året da 3D-TV slår igjennom, og Sony er definitivt en av disse.

I tillegg til å lansere TV-er og Blu-ray-spillere med 3D-TV-støtte, skal Sony også gi Playstation 3 3D-mulighet. Dagens versjon skal få den nødvendige støtten via en firmware-oppgradering og det blir lansert spill som utnytter 3D-mulighetene.

Men uansett er 3D-TV et langt lerret å bleke: Du trenger både en ny TV og dessuten bruke egne 3D-briller, og i tillegg må altså innholdet være produsert og tilrettelagt spesielt for 3D.

(Kilder: Reghardware, PR Newswire, Engadget)

Les også
Tror på inntil 50 % 3D-TV i 2012
Les også
Sky lover fotball i 3D
Les også
Sony viste frem 280-tommers 3D-skjerm
Les også
Hitachi viser brillefri 3D-skjerm
Les også
Samsung hopper på 3D-karusellen
Les også
50-tommers 3D-plasma fra Panasonic
Les også
Demonstrerte 3D-laser-TV med 1080 Hz
Les også
Sony satser på 3D-TV
Les også
Blu-ray i tre dimensjoner
annonse