Til hovedinnhold

Tror på inntil 50 % 3D-TV i 2012

3D-TV-kampen er for alvor ventet å komme i gang i løpet av 2010, med både TV-apparater og innhold (via satelitt og Blu-ray i første rekke) med 3D-støtte.

Sony er et av mange selskaper som fronter teknologien, og nå forsøker Sony seg på en spådom om fremtiden. Ifølge Sony vil i løpet av 2012 mellom 30 og 50 prosent av selskapets nye TV-er ha 3D-støtte.

Playstation må med

Sony tror også at spillverdenen vil bli en viktig brikke i kampen om 3D-kundene. Det er dermed nærliggende å tro at Playstation-plattformen en gang i nær fremtid vil få fullt 3D-fokus.

På innholdsfronten vet vi at satelittsendinger i 3D allerede har startet i USA og Asia, mens Sky trolig blir først ut i Europa neste år.

Sør-Korea er at annet land som satser sterkt på 3D-TV, og har som mål å bli første land som sender 3D-TV i HD-kvalitet via det trådløse bakkenettet. Prøvesendinger starter før året er omme.

Det er foreløpig uvisst når vi har til lands ta inn 3D-TV. Tidligere i høst ble Telenor-satelitten Thor 6 skutt opp, som er klargjort for 3D-TV, men det er enda ikke klart når 3D-sendinger starter.

(Kilder: Prad, Displayblog, Korea Times)

Les også
Sky lover fotball i 3D
Les også
Sony viste frem 280-tommers 3D-skjerm
Les også
Kombinerer OLED og 3D-TV
Les også
Hitachi viser brillefri 3D-skjerm
Les også
Samsung hopper på 3D-karusellen
Les også
50-tommers 3D-plasma fra Panasonic
Les også
Demonstrerte 3D-laser-TV med 1080 Hz
Les også
Sony satser på 3D-TV
Les også
Panasonic sikter mot HD i 3D
annonse