Til hovedinnhold

3D-Blu-ray klar i 2. halvdel av 2010

3D-TV vil etter manges mening få sitt gjennombrudd i 2010. Akurat det gjenstår å se, men i det minste blir TV-er, Blu-ray-spillere og annet utstyr med støtte for stereoskopisk 3D lansert i løpet av neste år.

Det er dessuten klart at 3D-innhold vil bli produsert, bl.a. fra fotball-TV. Britiske Sky starter også opp med egne satelittsendinger i 3D utpå vårparten.

Men skal "3D-TV" bli en suksess, holder det naturligvis ikke at bare TV-selskapene leverer 3D-innhold. En annen viktig faktor blir Blu-ray-støtten.

Ifølge AMD, som er et av medlemmene i Blu-ray Disc Association, skal en offisiell 3D BD-spesifikasjon være klar en gang i løpet av 2. halvdel av 2010.

Det er på det rene at standarden vil basere seg på 1080p-oppløsning til hvert øye, og må ha bakoverkompatiblitet med eldre BD-spillere og plater. Derfor vil trolig 3D BD-platene inneholde både et 3D-spor og et 2D-spor.

AMD melder at selskapet i samarbeid med Cyberlink vil demonstrere stereoskopisk 3D på CES-messen i Las Vegas i januar. Vi tipper de ikke blir alene om akkurat det.

(Kilde: Reghardware)

Les også
Fotball-VM skytes i 3D
Les også
Tror på inntil 50 % 3D-TV i 2012
Les også
Sky lover fotball i 3D
Les også
Sony viste frem 280-tommers 3D-skjerm
Les også
Ny portal for innhold og 3D-TV
Les også
Kombinerer OLED og 3D-TV
Les også
Hitachi viser brillefri 3D-skjerm
Les også
Samsung hopper på 3D-karusellen
Les også
50-tommers 3D-plasma fra Panasonic
Les også
Demonstrerte 3D-laser-TV med 1080 Hz
Les også
Sony satser på 3D-TV
Les også
Panasonic sikter mot HD i 3D
Les også
Blu-ray i tre dimensjoner
annonse