Tek.no

Nyhet

Slik er verdens nettsider koblet sammen

Internettkart viser forholdet mellom 350 000 nettsider.

The Internet Map, Hardware.no
Niklas Plikk
30 Juli 2012 16:00

Internett er en rotete plass, med millioner av nettsider, tekst, bilder og lenker. For å få litt orden i sakene har «The Internet Map» blitt skapt av Ruslan Enikeev. Kartet viser forholdet mellom 350 000 nettsider fra 196 land i slutten av 2011, basert på over to millioner lenker.

Plasseringene er basert på kategoriske likheter, noe som gjør at du for eksempel vil finne alle norske sider rimelig tett sammen, og Tek-nettverkets nettsider ligger samlet.

Organisert og fargekodet

Hver nettside er representert i form av en sirkel, og størrelsen representerer trafikken nettsiden har. Avstanden mellom sirklene baserer seg på frekvensen og "styrken" på koblingen som blir gjort mellom nettsidene når en bruker går fra en nettside til en annen.

For å få enda bedre oversikt er hvert land representert med en unik farge. Den røde sonen i nord er for eksempel russiske nettsider, mens det gule området i vest er det kinesiske segmentet. Norge er representert i form av en gul-grønn farge.

Gruppen som står bak nettsiden har lagt ved et par svært tekniske forklaringer på hvordan de har kalkulert seg frem til størrelsene og forholdene mellom nettsidene.

Finner du oss?

Det er rimelig interessant å sitte å zoome og skrolle rundt på det massive internett-kartet, og få et visuelt inntrykk av hvor store bautaer som Google og Facebook faktisk er, sammenliknet med de knøttsmå sirklene vi ser i Norge.

Vær imidlertid var når du går på virtuell safari på internett-kartet. Før du vet ordet av det har du bevegd deg inn i pornoområdet av nettet, som sprer seg over store deler av området.

Les også:

(Kilde: The Verge, The Internet Map)

Les også
Så mye skjer på Internett hvert minutt
Les også
Dette skjedde på Internett i 2012
Les også
Dette kartet viser Internett
Les også
Lur nettsperren med proxy og VPN
Les også
Slik ødela Sandy Internett på østkysten av USA
Les også
Full stans for mobilt internett i tog
Les også
– Sverige er best på nett
Les også
Disse vet hva du har lastet ned fra Internett
Les også
Apple-gründer bekymret for nettskyen
Les også
Internett har byttet adressesystem
Les også
Hvordan ser Internett på deg?
Les også
– Internett er like farlig for hjernen som kokain
annonse

Les også