Til hovedinnhold

– Sverige er best på nett

Internetts store far, Sir Tim Berners-Lee, har en solid finger med når 61 land har blitt evaluert om nettsituasjonen.

Niklas Plikk, Hardware.no

Med fare for å helle mer bensin på bålet om nettsatsningen i Norge, vi har blitt grundig slått av svenskene. Sir Tim Berners-Lee's World Wide Web Foundation har nemlig satt sammen en undersøkelse som har gitt resultatet til en web index. På den topper Sverige, mens Norge er nede på syvende plass. Om du vil titte på detaljene for Norge så finnes de på prosjektets hjemmeside.

På andreplassen finner vi USA, mens Storbritannia kommer på tredjeplassen. Deretter er det Canada, Finland, Sveits, New Zealand, Australia, Norge og Irland.

Undersøkelsen gir flere spennende resultater. Blant annet er det bare en tredjedel av menneskene på jorden som benytter nettet. I Afrika står det enda dårligere til, der er det en av seks som bruker nettet.

Blant momentene som har betydning i undersøkelsen neves sensur og høye priser, dette er barrierer mot et fritt nett.

Undersøkelsen benytter seg av data fra de siste fem årene og det er syv ulike momenter som har betydning. Dette dreier seg om nettets infrastruktur, regulering og kunnskap av nettet, tilgjengelig innhold, bruken av nettet, politisk betydning, økonomisk betydning og sosial betydning.

En av de råeste resultatene er det Island som får, med hele 95 prosent av befolkningen på nett.

Hva tror du? Er det treg utbygging i Norge som har skylden for at vi er på syvende plass? Eller er du kanskje helt fornøyd med tingenes tilstand?

(Kilde: World Wide Web Foundation)

annonse