Til hovedinnhold

Hvordan ser Internett på deg?

Skriv inn navnet ditt her, og finn det ut.

Prosjektet Personas fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) er et av de mest fascinerende tingene vi har kommet over på nett.

Bare klikk her, og skriv inn navnet ditt i boksen. Du vil forstå hvorfor.

Motoren bruker i bunn og grunn et navn og søker etter kontekst rundt det. Deretter bygger den en grafisk profil basert på din tilstedeværelse på nett.

Med andre ord. Resultatet representerer det samlede inntrykket internett har av deg, eller rettere: Av navnet ditt.

SAMLER DATA: Det er morsomt (og litt skremmende) å følge med på hvilke saker på nett motoren finn frem til. Det er mye gammelt rask der ute ... Klikk for å se stor versjon.
PASSER BRA: Navnet Lars Wærstad er unikt nok til å gi et ganske korrekt inntrykk av hva jeg driver med på nett. Son nettjournalist og musikkanmelder utgjør online og musikk naturlig en stor del. Klikk for å se stor versjon.

Heter du Jan Johansen eller Anne Olsen, som er to av de aller mest vanlige navnene i Norge, blir inntrykket ikke korrekt. Har du imidlertid et navn litt utenom det vanlige, er det stor sjans for Personas vil gi et temmelig riktig speilbilde av din samlede tilstedeværelse på nett.

Og frykt ikke, motoren ser ikke hva du har gjort, men leter bare etter steder der navnet ditt er brukt.

Du har kanskje gjort det allerede, men Personas kan naturligvis brukes til å finne ut litt mer om venner, naboer og sjefer også.

Slik ser profilen til Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum ut:

SJEKK SJEFEN: Slik karakteriserer motoren personaen til sjefredaktør Gunnar Stavrum. Vi kan se at internett, reise, sport, musikk og politikk er dominerende interesser. Klikk for å se stor versjon.
annonse