Til hovedinnhold

Ny mobilteknologi ser dagens lys

Samsung lanserer nå en såkalt Near Field Communications-brikke som skal gi brukere muligheten til å bruke mobilen som både betalingsmiddel og nøkkelkort. Det hele dreier seg altså om en brikke som er kapabel til å overføre data trådløst og sikkert på avstander opp til 10 centimeter.

Nye muligheter

– Om fem år tror man at hver fjerde mobil som selges har en NFC-brikke, sier Andreas Norberg, teknisk sjef for Samsungs mobiltelefoner i Norden.

Poenget med denne er jo at folk får muligheten til å bruke mobiletelefonen som et enda mer mulitfunksjonalt verktøy. Samsung sier i pressemeldingen sin at denne brikken vil gi brukerne mulighet til å blant annet bruke mobiltelefonen til å betale direkte i kassen, kjøpe bussbilletter og låse opp dører.

Bruker svært lite strøm

- Vi ønsker å øke tempoet for å få tjenester og produkter ut på markedet. Derfor tilbyr Samsungs utviklere ulike teknologiske løsninger og tjenester for en raskere utvikling, sier Andreas Norberg.

Denne NFC-brikken skal også bruke svært lite batteri slik at den kan brukes selv om telefonen omtrent er tappet for strøm. Masseproduksjonen av denne brikken er planlagt å starte i første kvartal av 2011.

Ifølge analyseselskapet IMS Research vil mer enn 25 prosent av alle nysolgte mobiltelefoner ha NFC-muligheter i 2015. På Cartes-messen i Paris fra 7. Til 9. Desember vil Samsung være på plass for å demosterere den nye NFC-brikken.

Tror dere dette vil bli et nytt vellykket kapittel i mobiltelefonens utvikling?

Les også: Samsung med nok en Galaxy-modell?
Les også: Google-sjef viste frem Nexus S
Les også: 10,1 tommers Galaxy Tab?

Kilde: (pressemelding)

Les også
Dette er nytt i Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Les også
– iPhone 5 vil bruke NFC for synkronisering
Les også
Mobilen blir kredittkort i år
Les også
Nexus S kommer til Norge
Les også
Samsung med nok en Galaxy-modell?
Les også
Google-sjef viste frem Nexus S
Les også
Armani designer Galaxy S
Les også
Samsung I5500 Galaxy 5
Les også
10,1 tommers Galaxy Tab?
Les også
Se hva du kan gjøre med Galaxy Tab
Les også
Super-AMOLED til nettbrett
annonse