Til hovedinnhold

Google-sjef viste frem Nexus S

Android 2.3, eller Gingerbread, skal være ventet i løpet av "noen uker", ifølge Google-sjefen.
Her et bilde fra en av de tidligere lekkasjene av Nexus S. (Foto hentet fra engadget.com)

Så langt har Samsungs Google-telefon Nexus S vært en potensiell luftspeiling på ryktebørsen. Nå har imidlertid Google-sjef Erich Schmidt vist frem en telefon som later til å være den ryktene dreier seg om.

Uten å ville nevne detaljer om enheten, omtalte Schmidt den kun som en ulansert modell da han viste den frem på Web 2.0 Summit-konferansen i San Francisco.

Ikke Nexus Two?

Det er altså fortsatt usikkert hva navnet blir og hvem som er produsenten som skjuler seg bak enheten. Google-sjefen har tidligere sagt at Nexus Two ikke vil komme. Den gang ble det av de fleste tolket til å bety at Nexus One ikke ville få en oppfølger, men nå kan det altså hende at uttalelsen kun dreide seg om navnevalg.

Dermed kan det altså tenkes at navnet blir Nexus S, slik ryktene skal ha det til. Ifølge nettstedet engadget.com skal telefonen Schmidt viste frem minne mye om dagens toppmodell fra Samsung, Galaxy S, slik også ryktene hevder.

Først med Android 2.3

Telefonen vil etter all sannsynlighet bli den første med Android 2.3, og det hevdes at Nexus S skal være utstyrt med en såkalt NFC-brikke. Forkortelsen står for near field communication, og åpner for bruksområder innen kommunikasjon på korte avstander.

Tilgangsstyring for dører og betalingsløsninger er blant bruksområdene man forventer at NFC kan påvirke i fremtiden.

Det forventes forøvrig at Nexus S vil bli en real kraftkar på alle mulige måter. Dagens 1 GHz-brikke fra Samsung kalles Hummingbird og vi finner den i Galaxy Tab, Wave og Galaxy S, og den har også vesentlige likheter med Apples A4-brikke, som vi finner i Ipad og Iphone.

Først med Orion

Neste generasjon prosessor har fått navnet Orion. Her er det snakk om to prosessorkjerner på 1 GHz hver. Det er denne brikken mange nå forventer vil dukke opp i Nexus S og en annen ryktemodell som foreløpig har navnet Galaxy S2.

Disse kreftene skal gi muligheter for videoopptak i full-HD-oppløsning, altså 1080p. Avspilling av samme oppløsning skal heller ikke være noe problem. Løsningen støtter inntil to skjermer på selve enheten, og en ekstern høyoppløst skjerm via HDMI-tilkobling.

Svært tynn

For spillerne skal grafikkløsningen som er integrert i Orion kunne gi fem ganger så rask ytelse på 3D-grafikk i forhold til tidligere løsninger.

Hvorvidt telefonen vil bli utstyrt med HDMI-tilkoblingen som Orion tillater er foreløpig uvisst. Ifølge Engadget som har sett nærmere på enheten er den iallfall imponerende tynn, og muligens tynnere enn Apples Iphone 4 med sine 0,9 cm.

Nettstedet skal også ha obsevert Eric Schmidt mens han satte på skjermlåsen på den mørke og mystiske skjønnheten. Telefonen skal da ha vist samme type animasjon som tidligere har blitt vist frem fra Android 2.3, eller Gingerbread.

(Kilder: infosyncworld.com: 1, 2, engadget.com:1, 2, mobil.se)

annonse